ASHB Memur Alımı için başvuru ekranı açıldı.

Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere memur alımı ilanı yayımlamıştı. 25 Farklı şehir için memur alımı yapılacak olup ilgili ilan için başvurular başladı. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde ASHB Memur Alımı hakkında detayları aktaracağız.

ASHB Memur Alımı Başvuruları Başladı!

ASHB Memur alımı başvuruları başladı. 6 Haziran 2022 tarihi ile başlamış olup memur alımları için süreç en geç 10 Haziran 2022 tarihine kadar devam edecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına memur alımları Online ortamda gerçekleştirilecek.

25 Farklı Şehirde Memur Alımı Yapılacak!

Nasıl Başvuru Yapılacak?

ASHB Memur alımı başvuruları sadece Elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanarak başvurularını gerçekleştirebilecekler. Bu kapsamda başvuru şartlarını sağlayan adaylar aşağıdaki belgeler ile başvuru yapabilecek.

Elektronik Başvuru Ekranı: https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

Başvuru için öncelikle yukarıdaki bağlantıya tıklayarak açılan ekranda e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra ilgili adımları inceleyerek

İstenen Belgeler Nedir?

a) Bir adet vesikalık fotoğraf,

b) Kariyer Kapısı, Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden yapılan başvuru formu

c) İşaret dili bildiğini gösterir belge veya sertifikası Kariyer Kapısı, Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı üzerinden sisteme yüklenecektir.

ç) Adres bildirimi, sağlık durumları, adli sicil ve askerlik durumlarına ilişkin beyanları.

Kimler Başvuru Yapabiliyor?

Adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise 65 yaşını bitirmemiş olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, en az lisans mezunu olmak ve KPSS ye girmiş olmak.

KPSS Puan Şartı Nedir?

2020 yılı KPSS Puanı kullanılacak. Bu kapsamda Başvuru yapacakların Lisans seviyesinde P3 puan türünden en az 60 puana ihtiyaçları vardır.

İLANIN TÜM DETAYLARI BURADA