ASHB Nisan 2023 tarihi ile yayımladığı duyuruda 2023 yılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında memur alımı yapılacağını bildirdi. Ayrıca 2023/1 tercih kılavuzunu yayımlamış olup en az İlkokul mezunu 1474 Memur Alımı ve Personel Alımı yapılacak.

2828 Sayılı Kanun İle Memur Alımı en çok ilkokul mezunu adaylar içerisinden yapılacak. Ayrıca Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu memur personel alımları farklı kadrolarda gerçekleştirilecek. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde Binlerce adayın beklediği 2828 Sayılı Kanun kapsamında memur personel alımı hakkında bilgi paylaşımı yapacağız.

Alım Yapılacak Personel Sayısı ve Kontenjanlar?

İlkokul, Ortaokul, İlköğretim Mezunu: Hizmetli kadrosunda 425 personel alınacak.

Lise Mezunu: Memur, Teknisyen, Çocuk Eğiticisi, Sağlık Teknisyeni, Hemşire, Puantör pozisyonlarında toplamda 750 personel alımı yapılacak.

Ön Lisans Mezunu: Tekniker, Memur, Sağlık Teknikeri, Puantör toplamda 139 personel alınacak.

Lisans Mezunu: Mühendis, Memur, Öğretmen, Psikolog, Sosyolog 160 Personel alımı yapılacak

Aile Bakanlığından Gelen Duyuru Nedir?

2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun Ek 1 inci Maddesi kapsamında tanınan istihdam hakkından yararlanacak hak sahipleri için 2023 Yılı I.(Mayıs) Dönem tercih işlemleri başlıyor.

Hak sahipleri tercihlerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden 11 Nisan 2023 – 24 Nisan 2023 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri 24 Nisan 2023 gecesi, saat 23:59’da sona erecektir.

Hak sahiplerince E-Devlet Kapısı kullanılarak www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden tercihte bulunulacaktır. Bu nedenle tercihte bulunmak isteyen hak sahiplerinin E-Devlet Kapısı’na giriş şifrelerine sahip olmaları gerekmektedir. Daha önce bu şifreyi edinen hak sahiplerinin yeniden şifre almalarına gerek bulunmamaktadır. Bu adaylar mevcut şifrelerini kullanmak suretiyle tercihte bulunabilirler. E-Devlet Kapısı giriş şifresi bulunmayan hak sahiplerinin PTT şubelerine giderek şifre almaları gerekmektedir.

Hak sahipleri tercih kılavuzuna Bakanlığımız internet sayfasından ve E-Devlet Kapısını kullanarak www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden ulaşabilirler.

Kimler tercih Yapabilecek? 2828 Sayılı Kanun Nedir?

2828 Sayılı ile kamuya memur personel alımı yapılacak. Ancak 2828 Sayılı Kanunun ne olduğunu merak ediyorsanız, Bu kanun Devlet bünyesinde yardım almış ve büyümüş olan kişileri kapsamaktadır. Aİle ve Sosyal Hizmetler bakanlığı bu kişiler içerisinden her yıl binlerce atama yapmaktadır.

KPSS 2023/1 Tercih kılavuzu ile 1474 memur personel alımına başvuru yapmak isteyen adaylardan,

- Türk Vatandaşı olmak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak,

- Tercih edilecek kadro veya pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak,

- ASHB kılavuzda belirttiği Nitelik Kodlarına uygun olmak,

Şartları Aranacak.

KPSS Şartı Aranmayacak!

2828 sayılı kanun kapsamında memur alımı için adaylardan herhangi bir KPSS Şartı aranmayacak. Sosyal yardım kapsamında alımlarda KPSS şartı talep edilmiyor. Ancak 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında hak sahibi olup, memur olmak isteyen engelli vatandaşlarımızın, engelli kontenjanı çerçevesinde ve 657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesine istinaden engelliler için yapılacak olan merkezi sınavda (EKPSS) başarılı olmaları halinde bu sınav sonucuna göre ÖSYM Başkanlığınca yapılacak yerleştirme işlemlerine katılmaları ve memur olarak istihdam edilmeleri mümkün bulunmaktadır.

Tercihler Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

2023/1 Kapsamında 2828 sayılı kanun ile memur alımı için tercihler 11 Nisan 2023 tarihi ile başlayacak olup en geç 24 Nisan 2023 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Tercih işlemleri www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden son başvuru günü saat 23:59 a kadar tercih yapılmış olması gerekmektedir.

TERCİH KILAVUZU