Adalet Bakanlığına bağlı olan Adli Tıp Kurumu memur alımı için ilana çıktı. Az Önce 28 Aralık 2022 tarihi ile yayımlanmış olan Memur Alımı ilanına göre Adli Tıp Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere fakrlı kadrolarda Memur Alımı yapılacak. Söz konusu ilan için alımlar 2022/4 Kapsamında Kadrolu memur Alımı yapılacak. Adaylardan aranan başvuru şartları ve Kontenjan dağılımı nedir?

19 Memur Alımı Yapılacak! Kontenjan Dağılımı Nedir?

Adli Tıp Kurumu memur alımında alımlar merkez ve taşra teşkilatına gerçekleştirilecektir. Buna göre, 

  • 10 Mühendis ( 4 Bilişim, 4 Mühendis, 2 Kimya ),
  • 2 Kimyager,
  • 7 Biyolog,

olmak üzere toplamda 19 kişilik kadro ile memur alımı yapılacaktır.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Adli Tıp Kurumu memur alımında adayların genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre adayların " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar araacaktır.

Başvuru Özel Şartları Ne Olacak?

KPSS Şartı Aranacak?

Söz konusu alımlar Lisans mezunu adaylardan yapılacak olup adayların 2022 yılında yapılan KPSS'den KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Yaş Şartı Olacak!

Son başvuru günü olan 15 Ocak 2023 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40’ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezi sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1987 ve sonrası doğumlular müracaat edebilecektir.)

Eğitim Şartı nedir?

Bilişim Mühendisi Alımı Şartı: Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği veya Yazılım Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

Makine - Mekatronik Mühendisi Alımı Şartı: Makine Mühendisliği veya Mekatronik Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

Kimya Mühendisi Alımı Şartı: Kimya Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

Kimyager Alımı Şartı: Kimya veya Biyokimya lisans programlarının birinden mezun olmak.

Biyolog Alımı Şartı: Biyoloji, Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyomühendislik, Tıbbi Biyoloji, Tıbbi Biyolojik Bilimler lisans programlarının birinden mezun olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Adli Tıp Kurumu memur alımı için başvurular 2023 yılında Alınacak. Ocak ayında başlayacak olan başvurular için adaylara 2 haftalık başvuru süresi verilecektir. Buna göre başvurular sadece Elektronik ortamda olmak üzere yapılacak.

Başvuru Tarihleri: 2 - 15 Ocak 2023

Başvuru Adresi: Adli Tıp Kurumu Başkanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr)

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim