Bakanlıklar memur alımı ilanlarını yayımladılar. Geçtiğimiz günlerde de yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre 6 Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere en az lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar içerisinden 21 bin 52 memur alımı yapacaklarını bildirdiler. KPSS Puanı ile veya KPSS Olmaksızın yapılacak memur alımları hakkında detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle haberimizde paylaşacağız.

21 Bin 52 Memur Alımı Yapacak Bakanlıklar:

Bakanlıklar tarafından yayımlanmış olan memur alımı ilanlarına göre 6 Bakanlık ilan yayımladı. Bu kapsamda toplamda 21 Bin 52 memur alımı gerçekleştirilecek. Alım Yapacak 6 bakanlık listesi ise:

  • Kültür ve Turizm Bakanlığı,
  • Milli Eğitim Bakanlığı,
  • Dışişleri Bakanlığı,
  • Adalet Bakanlığı,
  • Tarım ve Orman Bakanlığı,
  • Hazine ve Maliye Bakanlığı,

Kültür ve Turizm Bakanlığı Memur Personel Alımları:

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan farklı ilanlar ile bakanlık bünyesine toplamda 247 personel alımı yapılacak. Alım yapılacak kadro ve kontenjana göre ilan detayları aşağıdaki gibidir.

Kültür Bakanlığı Kazı Başkanlıkları personel alımı yapacakç Söz konusu ilanlar İŞKUR üzerinde yayımlanmış olup başvurular başlamıştır. Bu yönde 6 şehirde bulunan kazı başkanlığı bünyesine 190 Personel alacak. Herhangi bir KPSS Şartı aranmaycak olup ilanlar hakkında detaylar ve kontenjan bilgilerine ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Kültür Bakanlığı yayımladığı bir diğer ilan ile ise 2020 veya 2021 KPSS Puanı ile memur alımı gerçekleştirecek. Memur alımları Sadece Lisans mezunu adaylardan yapılacak. Başvuru için KPSSP48 puan türünden en az 75 puan almış olmak şartı ile 5 Müfettiş Yardımcısı alımı yapılacak. İlan detayları için Buraya Tıklayınız.

Bakanlık yayımladığı bir diğer ilan ile ise farklı kadrolarda KPSS Puanı ile veya KPSS Olmaksızın kamu personeli alımı yapılacak. KPSS İle 1 Avukat, 4 Mühendis, 4 Mimar, 1 Şehir Plancısı, 1 Arkeolog, 1 Müze Araştırmacısı, 4 İdari Uzman, 1 Grafiker, 2 Restoratör, 10 Büro Görevlisi, 3 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 2 Teknisyen ve 3 Destek Personeli ve KPSS Puanı olmaksızın 2 İç Denetçi, 3 Mühendis, 1 Peyzaj Mimarı, 4 Mimar, 1 Şehir Plancısı, 4 İdari Uzman alımı yapılacak. İlan detayları için Buraya Tıklayınız.

Milli Eğitim Bakanlığı 20 Bin Memur Alımı ( Öğretmen ):

Milli Eğitim Bakanlığına 20 bin Öğretmen ataması yapılacak Sabah erken saatlerdeler açılacak tercih ekranı için süreç hafta başında başlayacak. Bu kapsamda MEB bünyesne 20 bin Öğretmen ataması yapacak. KPSS'den en az 50 puan almış olan ve ilgili branşta eğitimini tamamlamış olan adaylar tercih apabilecekler. Öğretmen ataması ilanı ve Branş dağılımı için Buraya Tıklayınız.

DIşişleri Bakanlığı KPSS siz 180 Memur Alımı:

Bakanlık farklı alanlarda olmak üzere, Aday Meslek Memuru, Hukuk Uzmanı ve Aday Konsolosluk ve İhdisas Memuru alımı gerçekleştirilecek. Başvuru için herhangi bir KPSS Şartı talep edilmiyor olup Yabancı dil sınavı şartı aranacak. İlan başvuru detayları için Buraya Tıklayınız.

Adalet Bakanlığı 221 Kamu Personel Alımı:

Adalet Bakanlığına bağlı olan Adli Tıp Kurumu bünyesine farklı alanlarda olmak üzere 221 Kamu Personeli alımı gerçekleştirecek. Alımlar 25 Büro Personeli, 4 Aşçı, 2 Şoför, 62 Hizmetli, 20 Kimyager, 20 Laborant, 3 Hemşire, 55 Otopsi Sağlık Teknikeri, 1 İnfaz ve Koruma Memuru, 19 Koruma ve Güvenlik Görevlisi kadrolarında başvuru gerçekleştirilecektr. Başvuru için KPSS'den en az 60 puan almış olmak şartı aranıyor. İlan detayları için Buraya Tıklayınız.

Tarım ve Orman Bakanlığı Gemi Adamı Alımı:

Tarım Bakanlığı farklı il müdürlüklerinde görevlendireceği Gemi adalı alacak. Bu kapsamda, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 1 Gemi Adamı, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 1 Gemi Adamı, Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü 1 Gemi Adamı, Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü 1 Deniz Trafik Kılavuzu alınacaktır. İlanın Detayları İçin Buraya Tıklayınız.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 400 Memur Alımı:

Hazine ve Maliye Bakanlığında görevlendirilmek üzere 6 ve 9. sınıf genel idare hizmetlerinde 400 Uzman Yardımcısı alımı yapılacak. Alımlar Gelir Uzman Yardımcısı kadrosunda yapılacak olup başvuru içn 2020 veya 2021 KPSS den P48 puan türünden en az 75puan almış olmak şartı aranacak. İlan detayları için Buraya Tıklayınız

Editör: TE Bilisim