Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen 2828 sayılı kanun kapsamında merkezi atama ile tercihlerde son gün. Bakanlık tarafından 2021 yılı 3. dönem kapsamında Aralık dönemi için atamaların başvurularında son gün. Kamuya 2598 kişilik boşluk ile memur alımı ve personel alımı yapılacak. KPSS Şartı olmadan devlet bünyesinde büyüyen kişileri ilgilendiren kanun kapsamında en az İlkokul, İlköğretim, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar kamuya atanacak.

2598 Memur Personel Alımı Tercihlerde Son Gün!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2828 sayılı kanun ile kamuya atamalar için tercihlerin 13 Aralık 2021 tarihi ile başlaması ile tercihler 22 Aralık 2021 tarihi saat 23:59 da sona erecektir. Henüz tercih yapmamış olan Hak sahipleri tercihlerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekleştireceklerdir.

TERCİH KILAVUZU

İlkokul, Ortaokul, İlköğretim Mezunu Kontenjan Dağılımı:

Ülkemizde bulunan farklı Bakanlıklar, Kamu kurum ve Kuruluşlarına 2598 memur personel alımı yapılacak. Alımlar farklı Mesleklerde yapılacak olup mezuniyete göre kontenjan dağılımı şöyledir;

  • İlkokul, Ortaokul, İlköğretim Mezunu 521 Kişilik Kadro ile Hizmetli pozisyonunda alım yapılacak.
  • Lise Mezunu1493 boş kadro ile, Memur, Teknisyen, Çocuk Eğiticisi, İmam, Sağlık Teknisyeni, İşçi, Dosya Takip Personeli, Puantör pozisyonlarında alım yapılacak.
  • Ön Lisans Mezunu 291 kişilik kadro ile Tekniker, Memur, Sağlık Teknikeri, Anbar Memuru alım yapılacak.
  • Lisans Mezunu 293 kişi ile, Mühendis, Memur, Öğretmen, Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Sosyolog, İşçi, Eczacı, Mimar, Antrenör, İş ve Uğraşı Terapisti alımı yapılacak.

Değerlendirmeler Kura İle Yapılacak!

2828 sayılı kanun kapsamında tercih yapanlardan KPSS şartı aranmıyor. Bu yönde değerlendirmeler Kura ile yapılacak. Söz konusu kura Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından yapılarak Yerleşitirme işlemleri yapılacak.

Yerleştirme işlemlerinde hak sahipleri, öğrenim durumlarına göre ilan edilen kadrolara veya pozisyonlara tercihleri ve yerleştirme dönemi kontenjan sayısı dikkate alınarak yerleştirileceklerdir.

Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2828 Sayılı kanun kapsamında yapılacak yerleştirme işlemleri için sonuçlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulacak. Adaylara herhangi bir tebligat yapılmayacak olup sonuçlar sadece Bakanlığın resmi İnternet adresinde açıklanacak.

Kamu kurum ve Kuruluşlarına yerleşen adaylar sonradan ilgili kurum ve kuruluşlara başvuru yapacaklar. Başvuru için istenen belgeler kurumlar tarafından açıklanacaktır.

Ayrıca Yerleştirme Sonuçları açıklandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA