Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yayımlanan kılavuza göre kamuya 2598 memur alımı ve personel alımı yapılacak. 2021 yılı 3. Dönem kapsamında yayımlanan 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında Devlet koruması altında olanlardan 2598 memur personel alımı yapılacak. En az İlkokul mezunu kontenjanlar bulunmakta olup ilgili 2828 sayılı 2021/3 tercih kılavuzuna İlkokul, Ortaokul, İlköğretim, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu alım yapılacak.

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında Memur Personel Alımı Nedir?

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında memur alımları en az ilkokul, ortaokul ilköğretim, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden yapılmaktadır. Devlet bünyesi altında büyümüş ve eğitim almış olan Hakları ve Koruması Devlet tarafından yapılan adayların katıldığı tercihlere 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında memur alımı denir. Söz konusu tercih kılavuzuna sadece 2828 Sayılı Kanunu Kapsamında uygun olan adaylar tercih yapabilmektedir.

2828 Sayılı Kanuna Göre 2598 Memur Personel Mezuniyete Göre Kadro Dağılımı:

İlkokul, Ortaokul, İlköğretim Mezunu: Hizmetli kadrosunda 521 personel alınacak.

Lise Mezunu: Memur, Teknisyen, Çocuk Eğiticisi, İmam, Sağlık Teknisyeni, İşçi, Dosya Takip Personeli, Puantör pozisyonlarında toplamda 1493 personel alımı yapılacak.

Ön Lisans Mezunu: Tekniker, Memur, Sağlık Teknikeri, Anbar Memuru toplamda 291 personel alınacak.

Lisans Mezunu: Mühendis, Memur, Öğretmen, Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Sosyolog, İşçi, Eczacı, Mimar, Antrenör, İş ve Uğraşı Terapisti 293 Personel alımı yapılacak.

Söz konusu memur personel alımlar Türkiye'de bulunan Bakanlıklar, Üniversiteler, Kurumlar, Başkanlıklara yapılacaktır.

2021/3 Kılavuzu Tercih Süreci Başladı!

2828 Sayılı Kanun İle Memur Alımı ve Personel Alımı için tercih süreci başladı. Tercihler en geç 22 Aralık 2021 tarihi saat 23.59 a kadar devam edecek. Söz konusu kanun kapsamında olan adaylar tercihlerini sadece e-Devlet şifresi ile gerçekleştirecekler.

KPSS Şartı Yok!

Aile Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen atamalarda 2828 Sayılı Kanun kapsamında atama yapılacağından adaylardan KPSS şartı aranmamaktadır.

Kimler Tercih Yapabilecek?

2828 Sayılı Kanun kapsamında yapılacak atamalarda adayların belirtilen niteliklere uygun olmaları gereklidir. Aşağıdaki Tercih kılavuzunda belirtilen nitelik kodlarına göre tercih yapılacak olup nitelik kodlarında belirtilen eğitim niteliklerinin sağlanıyor olması gereklidir.

Ayrıca,

Haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış,

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sosyal hizmet modellerinden en az iki yıl süre ile yararlanmış ve reşit olduğu tarih itibariyle de bu hizmetlerden yararlanmaya devam eden,

18 yaşının dolduğu ve korunma ya da bakım tedbir kararının veya himaye onayının sona erdiği tarihten itibaren beş yıl içinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvurarak hak sahibi olduğunun tespitini yaptırmış kişilerin katılması mümkündür.

Adayların hak sahibi olduğu eğitim seviyesindeki pozisyonlara başvuru yapılabilecek. Bu kapsamda mezuniyete göre tercih yapılacak olup lisans mezunu olan adaylar sadece lisans seviyesindeki kadrolara başvuru yapabilecekler.

Tercih Kılavuzu Burada

Editör: TE Bilisim