Türk Kızılayı Korona Dayanışma projesi için genel bağış yapacak. 10 Mart 2020 tarihine ülkemizde de görülmeye başlanan Koronavirüs 11 Mart 2020 tarihinde pandemi olarak ilan edilmişti. Kızılay Covıd-19 dayanışma projesi başlattı ve ihtiyaç sahiplerine 400 Tl maddi destek yanı sıra beslenme yardımları, eğitim ve hijyen yardımları ve bilinçlendirme çalışmaları yapıyor. Kızılay 400 Tl yardım başvurusu nasıl yapılır?
Kızılay Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Kınık geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda gazetecinin sorularına cevap verdi. Sorulardan bir tanesi de Koronavirüs nedeniyle işsiz kalan ya da ihtiyaç sahibi olanların olduğunu Kızılay bu kişiler yardım başvurusu nasıl yapılacağı soruldu. Başkan Kınık’ın açıklaması özetle şu şekilde;
KIZILAY 400 TL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?
Nasıl başvuru yapılır ve nasıl bağışçı olunur? Yardım başvuruları ve bağışçılar, Kızılay’ın 81 il ve 900 ilçesindeki temsilciliklerine başvuru yapabilirler. 32 Bin mahalle muhtarı ve 18 bin köy vasıtasıyla yardım ihtiyacı olduğunu belirtmeleri ile Kızılay’a ulaşabilirler. Diğer başvuru kanallarından Kaymakamlıklar, Valilikler vasıtalısıyla başvuru yapılabilecek. Kızılay çağrı numarası 168’i aranarak, Kızılay resmi internet sitesinden, sosyal medya hesapları üzerinden tüm bu başvurular alındığı ifade edildi.
YAPILAN YARDIMLAR;
Korona nedeniyle 75 bin aileye 400 Tl ödeme yapılacağını, 150 milyon aileye gıda kolisi dağıtıldığını nakit yardımında ise 50 milyon Tl bir yarım yaptıkları ifade edildi. Vefa Sosyal Destek Gruplarına destek sağladıklarını, kronik rahatsızlığı olanaklara 65 yaş üstü vatandaşlara yardımlar yapılıyor. 150 bin aileye yapılan ödemeler de ise gıda kolilerinde makarna, peynir, salça, un, zeytin, bulgur, mercimek, fasulye, şeker, prinç, çay, sıvı yağ bulunuyor. Diğer yardım paketinde “şampuan, kolonya diş macunu, diş fırçası, sabun gibi” hijyen paketi için100 bin ihtiyaç sahibine dağıtım yapılması için faaliyetlerin devam ettiği ifade edildi.


Pelin AKÇAY
Çok kötü durumdayım hiç bir sekilde gelirim yok bana yardım edin
Salime atalay
Eşim çalışmıyor evim kira odeyemiyorum 2 çocuğum var çok zor durumdayim bize yarım edin neolur
Salime atalay
Eşim çalışmıyor evim kira odeyemiyorum 2 çocuğum var bize yardim edin
Derya ünal
Merhaba 4 çocuğum durumum yok geçim sıkıntısı çekiyorum 1 yaşındaki çocuğuma mama bez ihtiyacını zar zor karşılıyorum 2 çocuğum uzaktan eğitime bir giriyor tablet bilgisayar yok benim telefonumla yarim yarim girip çıkıyorlar lütfen bi yardim edin Allah rızası için
Figen balı
İsmim Figen balı eşimden ayrıldım bir oğlum askerde biroğlum yanımda biride yurtta d durumum olmadığı için evde tutmuyorum dayım da kalıyoruz her türlü yardım istıyorum gıda para ev eşyaları şimdiden Allah razı olsun herkezden
Mühliber koç
Ben zor durumdayım ihtiyaç var Allah rızası için yardım edin bekliyoruz eşim çalışmıyor sigorta yok ben aslım hastasıyım çalışamıyorum kömür yok hiç bir gelirim yok eve gelin erzak yok telefon numarası 05368839637lüffen arayın hiç bir gelirim yok ekmek bile alamıyoruz zor durumdayım açız lütfen yardımcı olur musun
ZAHİDE ARSLAN
Iyi geceler
eşim pandemiden dolayı calisamiyor.
7 YAŞINDA oğlum ben ve eşim 3 kişi yaşıyoruz hicbir gelirimiz yok.kendim 3 tane kronik rahatsızım AŞTIM KOAH VE TROİD HASTASIYIM TEDAVİ GÖRMEKTEYİM.
ALLAH RIZASI İÇİN YARDIMA İHTİYACIM VAR.
Songül
5 tane Cocugum var evde şuan birkışı bıle calışmıyor yardıma ihtiyacım var
ibrahim
Yardim almak istiyorum
Fatma Karaçöl
yardıma ihtiyacımız var bende çalıçmıyorum