2020 Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS sonuçları açılandığı günden bu yana Hazine ve Maliye Bakanlığı, TÜBİTAK, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yayımlamış olduğu ilanlar doğrultusun da mühendislere atama hakkı verdi. Buna göre 2020 yılının son merkezi atamasında da mühendisler için kadro verilecek. Bilindiği üzere kadrolardaki doluluk oranları nedeni ile alımlarda azalmalar olabiliyor. Yılın son merkezi atamasında yüksek maaşlı, evden çalışacak, 180 mühendis alımı ilanı bekleniyor. Peki ilan ne zaman yayımlanacak?

İlan Ne Zaman Yayımlanacak?

ÖSYM'nin 2020 yılının son merkezi ataması 2020/2, 31 Aralık tarihi itibari ile yayımlanacak. İki haftalık bir süre kaldı ve farklı pozisyonlar için alımlar yapılacak. Ataması beklenen pozisyonlardan biri de mühendisler olarak görülmektedir.

Mühendislere 180 Kadro Bekleniyor

Merkezi atamalarda bakanlıklara, kamu kurumlarına, KİT kurumlarına, üniversitelere, belediyelere personel, memur, mühendis alımları yapılmakta olup 2020 yılının son merkezi atamasında 180 mühendis alımı yapılması bekleniyor. Şu anda mühendisler evden çalışıyor, evrak belgeleri için bir gün işe gidiyor. Son merkezi atama da geçen senelere göre puanların sınavın zor olması sebebi ile biraz daha düşmesi ön görülmektedir. Umut ediyoruz ki özellikle bazı kurumlardaki kadroların artması dahilinde kontenjanlar yükselir.

ATAMA YAPILACAK ŞEHİRLERİN LİSTESİ HABERİ

ALIM YAPACAK KAMU KURUMLARI İÇİN BURAYA GİRİNİZ