ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS puanları açıklandıktan sonra açıktan olmak üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, TÜBİTAK, Hazine ve Maliye Bakanlığı vb. gibi kurumlar mühendis alımı ilanlarını duyurdu. Bu ilanların ardından 10 gün sonra ikinci merkezi yerleştirme ataması kapsamında en az 15 kamu kurumunun mühendis ataması yapması bekleniyor. Peki hangi kurumlara atama yapılacak?

Hangi Kurumlar Alacak?

Mühendisler alımları en az 15 kamu kurumu için yapılacak olup bu sayının 25'e kadar çıkma ihtimali bulunuyor. Buna göre: çay işletmeleri genel müdürlüğü, darphane ve damga matbaasi genel müdürlüğü, devlet hava meydanlari işletmesi genel müdürlüğü, devlet malzeme ofisi genel müdürlüğü, devlet opera ve balesi genel müdürlüğü, devlet demiryollari taşimacilik a.ş genel müdürlüğü, devlet hava meydanlari işletmesi genel müdürlüğü, elektrik üretim a.ş. genel müdürlüğü, et ve süt kurumu genel müdürlüğü, eti maden işletmeleri genel müdürlüğü, göç idaresi genel müdürlüğü, maden tetkik ve arama genel müdürlüğü, maden ve petrol işleri genel müdürlüğü, meteoroloji genel müdürlüğü, milli güvenlik kurulu genel sekreterliği, m.s.b akaryakit ikmal ve nato pol tesisleri işletme başkanliği, toprak mahsulleri ofisi genel müdürlüğü, türkiye elektrik iletim.a.ş.gen.md, türkiye kömür işletmeleri kurumu genel müdürlüğü, vakiflar genel müdürlüğü kurumlarının mühendis ataması yapması bekleniyor.

İlan Ne Zaman Gelecek?

Atamalara Hazine ve Maliye Bakanlığı onay verdi. İlanlar hazırlandı, ÖSYM tarafından pozisyonlar nitelik kodu ile donatılmakta olup 31 Aralık tarihinden başvurular başlayacaktır. Mülakatsız alım olacak. Adaylar KPSS P3 puan yüksekliğine göre yerleşmeleri tamamlanacak. İlanlardan haberdar olmak için aşağıdan mobil uygulamamızı indiriniz.

ATAMA YAPILACAK ŞEHİRLERİN LİSTESİ HABERİ

EN ÇOK ATAMA OLACAK SINIFLAR İÇİN BURAYA GİRİNİZ

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan