Türkiye'nin dört bir yanında bulunan mühendislik fakültelerinden mezun olan ve Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye giren adaylar atanmaya çalışmaktadır. Mühendis atamaları KPSS sonuçlarından sonra TÜBİTAK, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Üniversiteleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı vb. gibi kurumlar için yapıldı. Mülakatsız ilk atama için ise 10 günlük süre kaldı. Buna göre en az 15 kuruma mühendis ataması yapılacak. Peki hangi mühendislerin atamaları yapılacak?

Hangi Branş Mühendis Ataması Yapılacak?

15'den fazla kuruma mühendis ataması yapılacak. Buna göre tüm mühendislik bölümleri için atamalar yapılacaktır ancak göze çarpan daha çok harita mühendisliği, gıda mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği, orman mühendisliği, bilgisayar ve yazılım mühendisliği, yazılım mühendisliği, metalurji mühendisliği, mekatronik mühendisliği, makine mühendisliği, inşaat mühendisliği, harita mühendisliği, gıda mühendisliği, endüstri mühendisliği, elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği gibi branşlar için atamaların daha yoğun olarak yapılması bekleniyor.

Diğer tüm mühendislik bölümleri içinde 10 gün sonra yayımlanacak olan ilanda atamalar yapılacaktır ancak örneğin ziraat mühendisliği atamaları merkezi atama yerine bakanlıkların sonradan alım yaptığı açıktan atamalar ile işe yerleştirmeler gerçekleştirilmektedir bu yüzden listeye eklemedik.

Başvurular 31 Aralık tarihi ile başlayacak olup henüz mühendis atamalarında branşlar, kadrolar duyurulmadı. Eğer ilandan, duyurulardan ve pozisyonlardan haberdar olmak, anlık bildirim almak istiyorsanız hemen aşağıdaki linkten mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

ATAMA YAPILACAK ŞEHİRLERİN LİSTESİ HABERİ

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan

Editör: TE Bilisim