YÖK ( Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ) Sözlşemeli personel alımı ilanı yaymlandı. Resmi gazetede 22 Mart 2024 tarihi ile yayımlanan ilana göre KPSS Puanı ile veya KPSS siz Sözleşmeli personel alımı yapılacak. Alımlar Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik uyarınca sözleşmeli bilişim personeli istihdam edilecektir.

Hangi Kadrolarda Personel Alımı Yapılacak?

  • 1 Kişi Kıdemli Yazılım Mimarı,
  • 2 Kişi Kıdemli Bilişim Uzmanı,
  • 9 Kişi Bilişim Uzmanı,
  • 2 Çözümleyici,
  • 2 Programcı,

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Tarım ve Orman Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " gibi şartlar aranacaktır.

Ayrıca adayların ilanın tam metninde bulunan kontenjan şartlarını sağlıyor olmaları gerekmektedir.

Yabancı Dil Sınavı Şartı Var!

Adayların son zamanlarda yapılan Yabancı Dil Sınavından İngilizce dilinden puan almış olmaları gereklidir.

KPSS Şartı Aranacak Mı?

Başkanlık Bilişim Personeli alımı için KPSS Şartı aranmıyor. KPSS siz Personel alımı yapılacak.

Ancak Çözümleyici ve Programcı alımı için 2022 yılında yapılan KPSS'den Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

YÖK Personel alımı için başvurular ilanın yayımlanması ile birlikte başladı. Adaylar YÖK resmi İntrnet adresinden temin edecekleri başvuru formu ve istenen belgelerle birlikte şahsen başvuru yapmaları gereklidir.

Başvuru Tarihleri: 22 Mart - 5 Nisan 2024

Başvuru Adresi: Yükseköğretim Kurulu Personel Dairesi Başkanlığı Üniversiteler Mahallesi 1600.Cadde No: 10 06800 Bilkent-Çankaya/ANKARA

İLANIN TAM METNİ

Editör: Erhan İmamoğlu