Sağlık Bakanlığı Personel alımı ilanı bekleniyor. Bakan Fahrettin Koca Geçtiğimiz günlerde verdiği müjde ile Sağlık Bakanlığı bünyesine 85 bin personel alımı yapılacağını bildirmişti. Bu kapsamda ilanın detayları yavaş yavaş gelmeye devam ediyor. Bizde İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı hakkında gelişmeleri ve bilmek istediğiniz tüm detayları aktaracağız.

Sağlık Bakanlığı 85 Bin Personel ve İşçi Alımı Yapacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 22 Ağustos 2022 tarihi ile müjde vermişti. Bunun üzerine Sağlık Personeli alımı için bekleyiş arttı. Fahrettin Koca açıklamasından sonra detaylar yavaş yavaş gelmeye başladı. İşin Olsa ekibi olarak her daim detayları sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Bakan Fahrettin Koca yaptığı Alım Açıklaması şöyle:

Bakanlığımız, bu yıl 85 Bin kadro açıyor. Yeni çalışma arkadaşlarımızın sayısı, bazı ülkelerin nüfusundan fazla! Gözümüz aydın.

6 Eylül 2022 Tarihinde Yapılan Diğer Son Açıklama:

"Bu dönemde 32 bin poliklinik odamız var. Tüm bu poliklinik odalarında hizmet vermek üzere, bu yıl tıbbi sekreter koyacağız. Hekimler, sekreterlik işlerini yapmaktan kurtulacak. Bu sayede hekimlerin hastaya daha fazla odaklanmasına, daha iyi hizmet vermesine imkan sağlanacak. Yaşanan tüm aksaklıkların bir bir çözüldüğünü hep beraber göreceğiz. Toplam 85 bin atama bu yıl içerisinde yapılacak. Bugüne kadar ilan edilmiş en büyük alım. Kademeli olarak bu yıl hepsini alacağız. Sırayla gruplar halinde alım gerçekleşecek. Sabırla izlersek yıl sonu aramızda yeni arkadaşları göreceğiz”

27 Bin Personel Alımı Kontenjanları Kesinleşti!

Daha önce Resmi Gazetede Sağlık Bakanlığı 27 bin atama için bir ilan yayımlanmıştı. Söz konusu yayımlanan karar ile Ülkemizde Eleman temini güçlüğü çekilen sağlık kurulularına atama yapılacağı paylaşılmıştı. Bu kapsamda Alım yapılacak sağlık birimleri ve kontenjanlar duyurulmuştu. Söz konusu karar Temmuz sonunda duyurulmuştu. 

Söz konusu 27 Bin Personel Alımı kontenjanları nelerdir?

27 bin Personel alımları, " Acil Sağlık Hizmetleri, Halk Sağlığı Laboratuvarları, İlçe Sağlık Müdürlüğü / Toplum Sağlığı Merkezi, Sağlık Evi, Yataklı Tedavi " birimlerine gerçekleştirilecek. Alım yapılacak kadrolar ise,

  • 1 Diş Tabibi,
  • 1 Diyetisyen,
  • 147 Ebe,
  • 3 Hemşire,
  • 1 Psikolog,
  • 38 Sağlık Memuru,
  • 1 Sağlık Teknikeri,
  • 7114 Tabip,
  • 19694 Uzman Tabip,

Kararın tamamı ve birimine göre kontenjan dağılımı için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/saglik-bakanligi-27-bin-sozlesmeli-saglik-personeli-alacak-kontenjan-h42416.html

85 Bin Personel ve İşçi Alımı Diğer Kontenjanlar Hangileridir?

Sağlık Bakanlığı Personel alımı için işçi ve sözleşmeli personel kontenjanları açıklandı. Ağırlıklı olarak atamalar, Temizlik Görevlisi, Güvenlik Görevlisi, Sekreter, Hemşire, gibi kadrolarda gerçekleştirilecek. İlanların detaylarına ve şartlarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabileceksiniz.

İŞÇİ ALIMI DETAYLARI: https://www.isinolsa.com/kamu-iskur-alimi/saglik-bakanligi-30000-isci-alimi-iskur-uzerinden-yapilacak-h42599.html

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI DETAYLARI: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/saglik-bakanligi-55000-sozlesmeli-personel-alimi-osym-tercih-h42598.html

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı İlanı Yayımlanıyor!

Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanı için biraz geç kalındı. Yapılan açıklamanın üzerinden nerdeyse 1 ay geçti. Şimdiye kadar gelmesi gereken ilan için Önümüzdeki hafta ilanın yayımlanması beklenmektedir.

İLANDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA