Sağlık Bakanlığı personel alımı için yeni bilgiler geldi.

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere yeni personel alımı yapacak. 22 Ağustos 2022 tarihi ile Yapılan açıklama ile Bakanlık 2022 yılı Sözleşmeli personel alımı yapacak. Bu kapsamda adaylar personel alımına ilişkin detayları araştırmaya başladı. İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı hakkında detayları aktaracağız.

85 Bin Perosnel Alımında Yeni Açıklama!

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanmış olan yeni duyuruya göre Bakanlık 2022 yılı içerisinde alacağı 85 bin personel alımı hakkında yeni duyuru paylaşıldı. Bu kapsamda 85 bin personel alımına bir adım daha yaklaştk. İşte yapılan yeni duyuru şöyle:

Bu dönemde 32 bin poliklinik odamız var. Tüm bu poliklinik odalarında hizmet vermek üzere, bu yıl tıbbi sekreter koyacağız. Hekimler, sekreterlik işlerini yapmaktan kurtulacak. Bu sayede hekimlerin hastaya daha fazla odaklanmasına, daha iyi hizmet vermesine imkan sağlanacak. Yaşanan tüm aksaklıkların bir bir çözüldüğünü hep beraber göreceğiz. Toplam 85 bin atama bu yıl içerisinde yapılacak. Bugüne kadar ilan edilmiş en büyük alım. Kademeli olarak bu yıl hepsini alacağız. Sırayla gruplar halinde alım gerçekleşecek. Sabırla izlersek yıl sonu aramızda yeni arkadaşları göreceğiz” 

55 Bin Sözleşmeli Sağlık Personeli Alımı Yapılacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamaya göre toplamda 85 bin personel alımı yapılacağını bildirdi. Bu kapsamda başka bir açıklama yapmayan Bakan adayları merakta bıraktı. Ancak İşin Olsa ekibi olarak sizlere olabilecek kadro bilgilerini aktaracağız.

22 Ağustos 2022 tarihinde Fahrettin Koca resmi Twitter hesabı üzerinde " Bakanlığımız, bu yıl 85 Bin kadro açıyor. Yeni çalışma arkadaşlarımızın sayısı, bazı ülkelerin nüfusundan fazla! Gözümüz aydın " açıklamasında bulundu. Bu alımlarında bir çoğu sözleşmeli ve diğer kısmı ise İşçi statüsünde yapılacaktır.

İşin Olsa ekibi olarak yürüttüğümüz tahmin sonucunda alımların çoğu Sözleşmeli Personel statüsünde yapılacağı yönünde. Bu kapsamda 55 bin Sözleşmeli Sağlık Personeli alımı bekleniyor.

ÖSYM Tercih Kılavuzu İle Alım Yapılacak!

Bakanlık sözleşmeli personel alımları Merkezi olarak ÖSYM üzerinden sözleşmeli olarak yapılacaktır. Bu kapsamda ÖSYM tercih kılavuzu yayımlayacak.

İlk Etap'ta 20 Bin Sözleşmeli Personel Bekleniyor!

Bakanlık ÖSYM aracılığı ile ilk etapta 30 bin Sözleşmeli personel alımı bekleniyor. 30 Bin Sözleşmeli personel alımı 2020 yılı KPSS Puanı ile yapılacağı tahmin edilmektedir.

2022 KPSS İle 35 Bin Personel Alımı Bekleniyor!

Sağlık Bakanlığı personel alımında kinci etapta 35 bin sözleşmeli personel alımı yapması bekleniyor. Bu alımlarda da 2022 yılı KPSS Puanı rol oynayacaktır.

Alımların Çoğu Sekreter Kadrosunda Yapılacak!

Gelen son bilgilere göre Sağlık Bakanlığı personel alımlarının çoğunluğu Sekreter pozisyonunda olacağı bildirildi. 81 Şehirde bulunan Polikliniklerdeki Doktorlara Sekreter ataması yapılacak. Bu kapsamda kadro çoğunluğu Sekreter Alımı için gerçekleştirilecek.

Tercih Kılavuzu İle Personel Alımı Kadroları Ne Olacak?

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere ÖSYM tercih kılavuzu ile alım yapacağı sözleşmeli personel kadroları şöyle olacak;

- Hemşire,

- Sekreter,

- Ebe,

- Psikolog,

- Sosyal Çalışmacı,

- Biyolog,

- Odyolog,

- Çocuk Gelişimcisi,

- Diyetisyen,

- Fizyoterapist,

- İş ve Uğraşı Terapisti,

- Dil e Konuşma Terapisti,

- Perfüzyonist,

- Sağlık Fizikçisi

- Sağlık Teknisyeni ( Anestezi, Çevre Sağlığı, İlk ve Acil yardım, Laboratuvar, Röntgen, Tıbbi Sekreter),

- Sağlık Teknikeri ( Adli tıp, Ağız Dİş Sağlığı, Ameliyat, Anestezi, Çevre Sağlığı, Diş Protez, Diyaliz, Eczane, Elektronörofizyoloji, Evde Bakım, Fizik tedavi, İlk ve Acil Yardım, İş ve Uğraşı Terapisti, Laotatuvar, Odyometri, Ortopedi, Röntgen, Tıbbi Rekreter, Yaşlı ve Bakım Teknikeri )

Sözleşmeli Personel Alımı Başvuru Şartları Ne Olacak?

Bakanlık bünyesinde istihdam edilmek üzere alımı yapılacak olan sözleşmeli personel kadrosu için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca " Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Nöbet Usulü çalışmasına herhangi bir engeli olmamak, KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacaktır.

55 Bin Sözleşmeli Personel Alımı Başvurusu Ne Zaman Başlayacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptğı açıklamasında 85 bin personel alımının Bu yıl yani 2022 yılı içerisinde yapılacağını bildirdi. Ancak alımların bir kısmı yani 35 bin Sözleşmeli Personel Alımı 2023 Şubat ayına aksayabilir. Diğer 20 bin sözleşmeli personel alımı ise önümüzdeki haftalarda yayımlanması beklenmektedir.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI HAKKINDA GELİŞMELER VE İLAN DETAYI İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA