Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan personel alımları büyük ilgi ile karşılandığı gibi 2019 yılında binlerce kişiyi kurum bünyesine alan bakanlık, 2020 yılında da alımlarını sürdürecek. Konu ile ilgili Resmi Gazete’de yer alan ilanlar ile birlikte alımların yapılacağı netlik kazanırken, toplamda 16 bin sağlık personelinin daha kamuda istihdam edileceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı’ndan Kadroya Onay

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzalaması ile birlikte kadroların onaylanması, sağlık sektöründe de hareketlilik yarattı. Bu durumun ardından en çok merak edilenlerden birisi ise 16 bin personel alımı için branşlar ve şartlar oldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak alımlarda en büyük pay uzman doktor kadrosuna ayrılmış durumda. 8 bin 288 kişinin alınacağı bu alana başvuruların oldukça yüksek olması bekleniyor. Doktor olarak ise 6 bin 676 kişi alınacak. Geriye kalan kadro ise hemşire, diyetisyen, fizyoterapist, sosyal çalışmacı, psikolog, biyolog, konuşma terapisti gibi farklı kadrolar ile tamamlanmış olacak.

Sağlık Bakanlığı için onaylanmış olan bu kadrolar sonrasında alımlar ile ilgili bir detay şu ana kadar paylaşılmadı. Kadroların onaylanması ile birlikte kısa süre içerisinde Sağlık Bakanlığı tarafından alım kılavuzlarının ve başvuru şartlarının netleştirilerek yayınlanması bekleniyor. Bu kılavuz yayınlandıktan sonra ise kişiler ilandaki detaylar doğrultusunda başvurularını yapabilecek.