Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü personel alımı kapsamında yeni ilan yayımladı. Lise mezunu adaylar içerisinden OGM Kamu Personeli alımı gerçekleştirilecek. Söz konusu ilan için başvurular Eylül'de başlayacak olup Ön blgilendirme olarak bilmeniz gereken tüm detyaları İşin Olsa ekibi olarak aktaracağız.

OGM 657 Sayılı Devlet memurları kanunu kapsamında 4/B olarak istihdam edilmek üzere Sözleşmeli 101 Destek Personeli Alımı yapacak. Kadın Erkek adaylrın başvuru yapabileceği ilan için en az lise mezunu olmak şartı aranacak.

Aynı zamanda farklı şehirlerde Taşra teşkilatına alım yapılacak. Başvuru yapılacak şehirlere ulaşmak için haberin sonundaki ilanın tam metnini inceleyebilirsiniz.

101 Destek Personeli Alımı Kontenjan Dağılımı:

Orman Genel Müdürlüğü bünyesine 101 Destek Personeli alımı yapacak olup, Kontenjan dağılımı şöyle:

  • 22 Temizlik Görevlisi ( 11 Erkek ve 11 Kadın )
  • 79 Şoför,

Başvuru İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

OGM Personel alımında adaylardan, genel ve özel nitelikler aranacak. Buna göre genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise KPSS, Eğitim ve pozisyonun gerektirdiği şartlar aranacak. Ayrıca alınacak adayların Vardiyalı sistemde çalışabilecek olmaları gerekmektedir.

KPSS Şartı:

2020 yılında yapılmış olan KPSS'den Lise seviyesinde KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir.

Eğitim Şartı:

Alımlar lise mezunu yapılacak olup Herhangi bir ortaöğretim mezunu olmak şartı aranacaktır.

Temizlik Görevlisi Özel Şartları:

Atanmaya hak kazanan adayların "Temizlik görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalık ve benzeri engelleri bulunmamaktadır." ibareli heyet raporu (Tam teşekküllü Hastanelerden) almaları gerekmektedir.

Şoför Alımı Özel Şartları:

Şoför alımları Erkek adaylardan yapılacak. Buna göre, En az C sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, Psikoteknik belgesine sahip olmak. SRC4 belgesine sahip olmak, İstenilen sürücü belgesine en az 2 yıldır sahip olmak, Seyahate ve/veya arazide çalışmaya uygun olmak ve 18 yaşını tamamlamış olmak ve 35 yaşından büyük olmamak gerekmektedir.

Başvurular Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

OGM Kamu Personeli alımı başvuruları Eylül'de başlıyor. Buna göre 1 Eylül 2022 de başlayacak olup en geç 10 Eylül 2022 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece kariyer adresi üzerinden Online olarak gerçekleştirilecektir.

İLANIN TAM METNİ BURADA

Editör: TE Bilisim