Milli Eğitim Bakanlığı kamu personeli alımı ilanı yayımlandı. MEB bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı şehirlerde personel alımı yapacağını bildirdi. Alımlar 657 Sayılı Devlet memurları kanunu 4. Maddesinin B fıkrasına göre 260 Kamu Personeli Alımı yapılacak. Alımlar KPSS Baraj Puanı şartı olmaksızın Lisans mezunu adaylar içerisinden alım yapılacaktır.

260 PERSONEL ALIMI ŞEHRE GÖRE DAĞILIM:

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine 260 kişilik boş kadro ile Fizyoterapist alımı yapılacak olup alımlar aşağıdaki şehirlerde yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak.
  • Devlet memurluğundan çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak.
  • Olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe konulan kanun hükmünde kararnamelerle kamu görevine son verilmemiş olmak.
  • Mesleğin ifasına engel olacak bir hastalığı bulunmadığını, tam teşekküllü sağlık kurumlarından alınacak sağlık kurulu raporuyla belgelendirmek.
  • Sağlık Bakanlığından onay almış psikoteknik belgesi vermeye yetkili merkezlerce düzenlenmiş psikoteknik raporuna sahip olduğunu belgelendirmek.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

KPSS Şartı ve Eğitim Şartı Nedir?

MEB Fizyoterapist alımı için adaylardan KPSS şartı aranacak. Bu kapsamda 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde P3 puan türünden puan almış olmak gereklidir. Ayrıca KPSS baraj puanı şartı olmaksızın yapılacak.

Eğitim olarak ise, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon veya Fizyoterapi lisans programlarından mezun olmak gerekmektedir.

Fizyoterapist 2021 Maaşları Ne Kadar?

Fizyoterapist maaşları açıklandı. hizmet yılı 5 yıldan az olanlar 5138,18 TL maaş alacaklar. Ayrıca Hizmet yılına göre maaş kademesi artmakta olup 20 yıldan fazla olanlar ise 5650,15 TL maaş alınacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı Kamu Personeli Alımı başvuruları 25 Ekim 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 5 Kasım 2021 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece İnternet üzerinden e-Devlet – Millî Eğitim Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden yapabilecek; şahsen, kargo ya da posta yoluyla yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU KILAVUZU