Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 yılı kamu personeli alımı yapıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 206 kişilik kadro için Kamu Personeli alımı yapacağını ilan etmişti. Yayımlanan ilan ile bakanlık 206 kişilik kadro ile Türkiye Geneli farklı şehirlerde Kamu Personeli Alımı gerçekleştirecek.

206 Personel Alımı Kontenjan Dağılımı:

  • 40 Arkeolog,
  • 29 Müze Araştırmacısı,
  • 127 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  • 6 Avukat,
  • 4 Çocuk Gelişimcisi,

olmak üzere toplamda 206 sözleşmeli Kamu Personeli alımı yapılacak. Bu yönde iki farklı ilan yayımlanmış olup başvurular alınmaktadır.

Başvuru Süreci Devam Ediyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı 206 personel alımı başvuru süreci 11 Nisan 2022 tarihi ile başlamış olup hala devam etmektedir. Adaylar başvurularını en geç 25 Nisan 2022 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular Online ortamda gerçekleştiriliyor. Aşağıdaki başvuru adresini kullanarak ve başvuru adımlarını inceleyerek başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

1. ADIM: Başvuru için" https://www.turkiye.gov.tr/kultur-ve-turizm-kariyer-kapisi-is-alim " adresine tıklayınız ve e-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yapınız.

2. ADIM: Sisteme giriş yaptıktan sonra " Yeni Başvuru " yazısına tıklayınız.

3. ADIM: Karşımıza gelecek olan İlan listesinden başvuru yapmak istediğimiz alanı seçiyoruz. İlgili alanlar ise;

4. ADIM: İlgili ilanlara başvuru bağlantısı üzerinden girdikten sonra ve ilanı tekrar inceledikten sonra en altta yer alan " Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum." yazısını onaylayarak başvurularınıza devam edebilirsiniz.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Bakanlık kamu personeli alımı başvurusunda bulunmak isteyen adaylar öncelikle 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri sağlıyor olmaları gerekmektedir. Ayrıca bunun dışında,

Herhangi bir Sosyal Güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli ayığı almıyor olmak,

Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Alım yapılacak meslekte ilgili nitelikleri sağlıyor olmak,

2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSP3 puan türünden en az 55 veya 70 puan almış olmak gereklidir.

Başvuru özel niteliklerine ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: Kültür Bakanlığı 206 Sözleşmeli Personel Alımı! Lise, Ön Lisans ve Lisans

Mülakat Yapılmayacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kamu Personeli alımı başvuruları 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitekiler kapsamında 4/B olarak gerçekleştirilecek olup adaylara herhangi bir Sözlü, Uygulamalı veya yazılı olarak sınav yapılmaksızın sadece KPSS sırasına göre atama yapılacak.

Yeni ilanlardan haberdar olmak için Kadın Erkek adayların bulunduğu İnstagram Adresimize katılabilirsiniz.

İNSTAGRAM HESABIMIZ BURADA