Kültür ve Turizm Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilana göre bünyesindeki personel ihtyacını karşılamak üzere farklı alanlarda alım yapacğaını belirtmişti. Yapılmış olan duyuruya göre başvurular 14 Ekim 2019 tarihine başlamıştı. Ancak başvuru sürecinde son güne geldik ve henüz başvuru yapmamış olan adaylar en geç bugün ( 18 Ekim 2019 ) tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilgili ilan hakkında detayları aktaracağız. Bu haberimizim içerisinde, Başvuru bilgilerine, Değerlendirmelere ve sınav bilgilerine ulaşabileceksiniz.

ALIM KADROLARI VE ŞARTLAR?

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki personel ihtiyacı için Türk Tarih Kurumu Başkanlığı ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü arasında Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerinde 20 Restoratör, 83 Arkeolog ve 7 Müze araştırmacısı olmak üzere toplamda 120 personel alımı yapılacaktır.

Bu kapsamda adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler itaşıyor olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Alım yapılacak kadroya görre Lisans eğitimi veren bölümlerden mezun olmuş olmak ve son olarak 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gereklidir.

Ancak yayımlanmış olan ilanda KPSS baraj puanı belirtilmemiş. Yani Düşük KPSS puanına sahip olan adaylar da başvuruda bulunabilecekler.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

Kültür ve Turizm Bakanlığı 120 kamu personeli alımı için 18/10/2019 saat: 18.00’dır. Posta veya elden yapılan başvurular, eksik belgesi olan başvurular ve başvuru tarihinden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Adaylar sadece bir pozisyon ve kazı alanı için başvuru yapacaktır.

DEĞERLENDİRMELER:

Başvuru formları ile istenen diğer belgelerin incelenmesi sonucu yukarıda belirtilen şartları haiz adaylardan; Arkeolog ve Müze Araştırmacısı unvanlı pozisyonlar için KPSS (B) grubu KPSSP3 puanı esas alınmak suretiyle sıralama yapılarak, en yüksek puan alan adaydan başlanarak ilan edilen pozisyon sayısı kadar sözleşmeli personel sınav yapılmaksızın alınacaktır.

Restoratör unvanlı pozisyonlar için sadece mesleki uygulama sınavı yapılarak ilan edilen pozisyon sayısı kadar sözleşmeli personel alınacaktır.

Bu kapsamda 04-05-06 Kasım 2019 tarihleri arasında saat 10:00 ile 17:00 saatleri arasında Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü II. TBMM Binası yanı Ulus/Ankara adresinde Restoratör pozisyonu için sınav yapılacaktır.

RESTORATÖR SINAV KONULARI NEDİR?

  1. Konservasyon terminoloji
  2. Belgeleme ve hasar tespiti
  3. Yöntem ve teknik
  4. Uygulama