Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2022 yılı Kamu Personeli alımı için istenen belgeler açıklandı.

Bildiğiniz gibi ASHB bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere ÖSYM aracılığı ile Tercih kılavuzu yayımlayarak tercihleri aldı. Bu kapsamda 1752 adayın ataması için sonuç açıklandı. Açıklanan sonuçlar sonucunda öncelikle ataması çıkan adaylarımızı tebrik ederiz.

Adayların atamabilmeleri için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirtilen belgeleri teslim etmeleri gerekmektedir.

KPSS 2022/4 Tercih Sonuçları Açıklandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı KPSS 2022/4 tercih sonuçlarını 21 Mart 2022 tarihi itibari ile duyurdu. Yapılan atamalarda KPSS en az 55 puan ile atama yapıldı. Ayrıca sonuçlara bakacak olursak Ortaöğretim seviyesinde 53 kişilik kadro boş kaldı. Tercih sonuçlarına henüz bakamış olan adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanarak detayları öğrenebilirler.

TERCİH SONUÇLARI BURADA

Atama İçin Gerekli Belgeler Açıklandı!

İşin Olsa ekibi olarak aldığımız geri dönüşlere adaylar atama için gerekli belgeleri merak etmekteydiler. Bu yönde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı istenecek olan evrakları paylaştı.

1-Kimlik fotokopisi,

2-KPSS-2022/4 Yerleştirme Sonuç Belge Çıktısı,

3-Atama Başvuru ve Beyan Formu (eksiksiz doldurulup imzalanacaktır.)İndirmek İçinTıklayınız.

4-E-Devlet Mezun Belgesi (karekodlu),

a) Mezun belgesini/diplomasınıE-Devlet sisteminden alamayan adaylardan; elden teslim edecekler için belgenin aslının yanında bulunması, posta/kargo ile gönderecekler için noter tasdikli sureti,

b) Yurt dışındaki bir üniversiteden mezun olan adaylar için; diploma, diplomanın Türkçe tercümesi ve denklik belgesinin; elden teslim edecekler için belgenin aslının yanında bulunması, posta/kargo ile gönderecekler için noter tasdikli sureti,

5-Erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesi (E-Devlet sisteminden alınabilir,ancak askerlik görevini tamamlamış adaylarınayrıca terhis belgesini eklemesi gerekmektedir.Bkz. Açıklama-3)

6-Resmi kuruma ibraz edilmek üzerealınmış Adli Sicil Belgesi (E-Devlet sisteminden alınabilir),

7-Mesleğe İlişkin Belgeler,

a- Şoför pozisyonuna yerleşen adaylar için Sürücü Belgesi,

b- Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonuna yerleşen adaylar için Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartı,

c- Elden teslim edecekler için belgenin aslının yanında bulunması, posta/kargo ile gönderecekler için noter tasdikli sureti,

8-Çalışma Geçmişine İlişkin Belgeler

a- E-Devlet SGK Hizmet Dökümü Belgesi (karekodlu),

b- Kamuda görev yapan/yapmış olan adayların ilgili Kurum tarafından düzenlenen unvan ve statüsünü gösterir Hizmet Belgesi (işçi, memur, sözleşmeli, ek ders ücretli vb.),

9-Kamu Görevlileri Etik Sözleşmesiİndirmek İçinTıklayınız.

10-Mal Bildirim Formu (Form eksiksiz doldurulup, ön ve arka sayfaları imzalanarak kapalı zarf içerisinde teslim edilecektir.)İndirmek İçinTıklayınız.

11-3 adet vesikalık fotoğraf,

12-Evraklar yarım kapak karton dosyaya yukarıdaki sıra ile takılarak (1 no.lu belge en üstte olmak üzere) teslim edilecektir.

Belge Teslim tarihi Açıklandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yapılan atamalar sonucunda belge teslim tarihini açıkladı. Adaylar belgelerini22/3/2022-15/4/2022(mesai bitimi) tarihleri arasında eksiksiz olarak şahsen ya da posta/kargo yolu ile Bakanlığın Personel Genel Müdürlüğüne ulaştırmaları gerekmektedir.

Belge Teslim Adresi: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Söğütözü Mah. 2177. Sk. No:10/A Kat:5 06510 Çankaya/ANKARA

Askerde Olan Adaylar Ne Yapacak?

Muvazzaf askerlik vazifesini yerine getirmekte olan adaylarınilk aşamadabirliklerinden alacakları muhtemel terhis tarihini gösterir resmi yazıyıAtama Başvuru ve Beyan Formu ekindegöndermeleri yeterli olup, askerden terhis olduktan sonra30 (otuz) gün içindeyukarıda belirtilen atama belgeleri ile birlikte atanmak üzere başvuru yapmaları gerekmektedir.

Duyurunun Tamamı:https://www.aile.gov.tr/pdbs/duyurular/kpss-2022-4_yerlestirme/