Kamuya alımı yapılması beklenen Çevre Görevlisi kadrosu için 2019 yılında yayınlanan Çevre Yönetimi Hizmetleri Hakkında Yönetmelik doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafında ilk alım sınavı yayınlanacak olup bu sınava girmek için adayların ilgili lisans bölümlerinden mezun olması gerekmektedir. Alıma ve kadroya ilişkin bilgiler ise haberimizin devamında yer alıyor.

Bakanlık Sınav Duyurusu Yayınladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan sınav duyurusunda sınava çevre mühendislerinin yanı sıra, Üniversitelerin mühendislik bölümlerinden veya fen fakülteleri ve fen edebiyat fakültelerinin fizik, kimya, biyoloji, biyokimya, jeoloji bölümlerinden veya veterinerlik fakültelerinden mezun olanlar başvuru yapabilecek.

Çevre Görevlisi Kimdir, Ne İş Yapar?

Çevre görevlisi Bakanlığın tanımı ile “faaliyetleri sonucu çevre kirliliğine neden olan ve/veya neden olabilecek ve Çevre Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak yürürlüğe konulan düzenlemeler uyarınca denetime tâbi tesislerin faaliyetlerinin mevzuata uygunluğunu, alınan tedbirlerin etkili olarak uygulanıp uygulanmadığını değerlendiren, tesis içi yıllık denetim programları düzenleyen” görevlidir.

Sınava Başvuru

Sınava ilişkin detaylar ise şu şekildedir.

Çevre görevlisi belgesi almak isteyen kişiler çevre görevlisi sınavına girmek zorundadır.Üniversitelerin mühendislik bölümlerinden veya fen/fen-edebiyat fakültelerinin fizik, kimya, biyoloji, biyokimya, jeoloji bölümlerinden veya veteriner fakültelerinden mezun olanlar temel çevre bilimleri ve çevre mevzuatı konusunda yapılacak sınava katılmak zorundadırlar.Sınavda 100 (yüz) üzerinden 70 (yetmiş) ve üzeri puan alanlar başarılı sayılır ve çevre görevlisi belgesini almaya hak kazanır.Çevre görevlisi sınav sonuçları ilan edildiği tarihten itibaren bir yıl geçerlidir.Sınav başvurularında Bakanlıkça yapılan veya yaptırılan temel çevre bilimleri ve çevre mevzuatı eğimine katılım belgesi sunulur.

Çevre Görevlisi Aday Eğitimi; 16-17-18-19-20 Mart 2020 tarihlerinde Bakanlığımız Konferans Salonunda (Mustafa Kemal Mahallesi Eskişehir Devlet Yolu Dumlupınar Bulvarı 9. km. No: 278 Çankaya / Ankara) düzenlenecektir.

Başvurular için tıklayınız.