Sayıştay Başkanlığı 18 Kamu Personeli Alımı yapacak. Resmi gazetede duyurulan ilan ile Sayıştay Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda 18 kişilik kadro için Kamu Personeli alımı yapacak. Alımlar Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden farklı kadrolara yapılacak. Başvuru süreci bugün itibari ile başladı. Ayrıca 20 Ocak 2021 tarihi ile gelen duyuruya göre ilanda düzenleme yapıldı. İlan hakkında tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Lise Ön Lisans ve Lisans Mezunu Alım Yapılacak Kadrolar:

  • 3 Elektrik Teknisyeni,
  • 2 ElektrikElektronik veya Elektronik Teknisyeni,
  • 11 Büro Personeli,
  • 1 Öğretmen (Okul Öncesi ),
  • 1 Çocuk Gelişimcisi,

Kimler Başvuru Yapabilecek?

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

b) Başvurulacak pozisyon unvanı için Tabloda “Aranan Nitelikler” başlığı altında belirtilen şartları sağlamak,

c) Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak,

d) Kamu kurum ve kuruluşlarında herhangi bir 4/B sözleşmeli pozisyonda çalışmakta iken sözleşmesi feshedilen adayların, fesihten önce görev yaptıkları 4/B sözleşmeli personel pozisyonuyla aynı unvanlı pozisyona başvuruda bulunmaları halinde, son müracaat tarihi itibariyle bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmak,

e) Erkek adaylar için muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, ertelemiş veya muvazzaf askerlik hizmetinden muaf ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

Sayıştay Başkanlığı personel alımı için adaylardan eğitim ve KPSS Şartı arayacak.

KPSS Olarak adayların 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3, KPSSP93, KPSSP121, KPSSP10, KPSSP94 puan türlerinden birinin en az 65 veya 70 KPSS Puanı şartı aranacak.

Eğitim Olarak ise,

İlanda Düzeltme ilanı Resmi Gazetede Yayımlandı!

19.01.2021 tarih ve 31369 sayılı Resmî Gazete’de aslına uygun olarak yayınlanan Başkanlığımızın Sözleşmeli Personel Alım İlanında yer alan tabloda, Öğretmen (Okul Öncesi) pozisyonu için aranan nitelikler aşağıdaki şekilde düzeltilmiştir.

Başvuru Süreci Başladı!

Sayıştay Başkanlığı bünyesine 18 Kamu personeli alımı için başvurular 20 Ocak 2021 tarihi ile başladı. Adaylar başvurularını en geç 03 Şubat 2021 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

Adaylar başvurularını belirtilen belgeler eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulduktan sonra, dilekçe ekinde belgelerle birlikte şahsen “T.C. Sayıştay Başkanlığı, İnönü Bulvarı (Eskişehir Yolu) 06520 No:45 Balgat/Çankaya/Ankara” adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Başkanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılması gerekmektedir. 

Başvuru İçin İstenen Belgeler?

a) Başvuru Formu (Fotoğraflı),

b) KPSS Sonuç Belgesi,

c) Diploma aslı veya noter, okul ya da Kurum tarafından onaylı örneği (diplomanın düzenlenmemiş olması halinde, öğrenim durumunu belirtmek üzere usulüne göre verilmiş ve daha sonra diploma veya örnekleriyle değiştirilecek belgenin noterden veya okuldan ya da Kurum tarafından onaylı örneği).

e-Devletten alınan karekodlu belgeler kabul edilir.

d) Fotoğraflı özgeçmiş,

BAŞVURU KILAVUZU