Mart ayı itibari ile kamu kurum ve kuruluşlarına personel alımları devam etmekte olup bu doğrultuda İçişleri Bakanlığı tarafından Resmi Gazetede yayınlanan ilanda personel alımı gerçekleştirileceği açıklanmış olup İçişleri Bakanlığı bünyesinde 15 adet stajyer kontrolör kadrosuna alım yapılacağı ve alımların ise 12 ile 14 Mayıs 2020 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek olan sözlü sınav ile gerçekleştirileceği belirtilmiştir. Buna göre ilgili ilana göre başvuru yapmak isteyenler için başvuru şartları, şekli ve diğer detaylar şu şekildedir.

Başvuru Şartları

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan alımda adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. Maddesindeki şartları taşımak, üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği kabul edilen bölümlerden mezun olmak, giriş için sözlü sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak, ÖSYM tarafında 2018-2019 yıllarında gerçekleştirilen KPSS sınavından P9 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve sıralamaya göre en yüksek puanlı 90 kişi içerisinde bulunmakşartlarının sağlanması gerekmektedir.

Başvuru Şekli Nasıl?

Adaylar ilgili alıma başvuru yapmak için www.icisleri.gov.tr adresinde yer alacak olan “2020 yılı Stajyer Kontrolör Giriş(Sözlü) Sınavı İş Talep Formuna” www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile 13-17 Nisan 2020 tarihleri arasında 4 Nisan 2020 tarihinde saat 17:30’a kadar, form doldurularak başvuru yapılacaktır. Bu noktada başvurular online ortamda gerçekleştirilecek olup posta ve diğer yollar ile başvuru alınmayacaktır.

KPSSP9 başarı puan sıralamasına göre belirlenen giriş(sözlü) sınavına katılacak adaylara ait kesin olmayan değerlendirme sonuç listesi 22 Nisan 2020 tarihinde Bakanlığın www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde ilan edilecektir.