İçişleri Bakanlığı Memur alımı ilanı yayımlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayımlanmış olan 2828 sayılı kanun kapsamında tercih kılavuzu ile Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı şehirlerde ve niteliklerde 32 Memur Personel alımı yapılacak. Söz konusu ilana en az İlkokul mezunu adaylar tercİhte bulunabilecekler.

2828 Sayılı Kanun Nedir?

İçişleri Bakanlığı memur personel alımı 2828 sayılı kanun ile yapılacak. 2828 Sayılı kanunu merak eden adaylar aşağıdaki kanunu inceleyebilir.

Bu yerleştirme işlemlerine yalnızca 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun ek 1 inci maddesi kapsamında;

a. Haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış,

b. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sosyal hizmet modellerinden en az iki yıl süre ile yararlanmış ve reşit olduğu tarih itibariyle de bu hizmetlerden yararlanmaya devam eden,

c. 18 yaşının dolduğu ve korunma ya da bakım tedbir kararının veya himaye onayının sona erdiği tarihten itibaren beş yıl içinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvurarak hak sahibi olduğunun tespitini yaptırmış kişilerin katılması mümkündür.

32 Memur Personel Alımı Mezuniyete Göre Kontenjan Dağılımı:

Lise Mezunu Kontenjanlar: 11 Düz Memur,

Lisans Mezunu Kontenjanlar: 16 Düz Memur,

İlkokul,Ortaokul,İlköğretim Mezunu: 5 Hizmetli

TERCİH YAPACAK KADIN ERKEK ADAYLAR BURADA! SENDE KATIL İNSTAGRAMA

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Söz konusu 2828 sayılı kanun kapsamında yayımlanmış olan tercih kılavuzu için adaylardan " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek" şartları aranacaktır.

Ayrıca İlgili nitelik kodlarında belirtilen şartları sağlıyor olmak gereklidir.

999 Nitelik Kodu İle Hizmetli Alımı : İlkokul Mezunu olmak.

4001 itelik Kodu İle  Lisans Mezunu Memur: Herhangi bir Lisans mezunu olmak.

2001 Nitelik Kodu İle  Lise Mezunu Memur: Herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olmuş olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

İlgili yayımlanmış olan tercih kılavuzu için süreç 6 Aralık 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 16 Aralık 2022 tarİhine kadar yapılmış olması gereklidir. Tercihler sadece İnternet'ten yapılacak. Tercih kılavuzlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

TERCİH KILAVUZU BURADA

Editör: TE Bilisim