Gençlik ve Spor Bakanlığı Kamu personeli alımı için ilan yayımladı. Az Önce Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu yaptığı açıklamada 2022 yılı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 4 bin 147 kişilik kadro ile Kamu Personeli alımı yapılacağını bildirmişti ve ilan resmi gazetede yayımlandı.. Söz konusu duyurda kontenjan dağılımı ve başvuru tarihleri açıklandı. İşin Olsa ekibi olarak sizlerle Kasapoğlu açıklaması ve ilan detaylarını paylaşıyoruz.

2022 Yılı GSB Kamu Personeli Alımı Kontenjan Dağılımı Belli Oldu!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu yaptığı personel alımı açıklamasında kontenjan dağılımını bildirdi. Buna göre,

  • 300 Büro personeli,
  • 866 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  • 2 Bin 981 Destek personeli,

olmak üzre toplamda 4 bin 147 Kamu Personeli alımı gerçekleştirilecektir.

Şehre Göre Kontenjan Dağılımı Nedir?

GSB memur personel alımları Türkiye Geneli farklı şehirlerde gerçekleştirilecektir. Aşağıdan kontenjan dağılmna ulaşabilirsiniz.

Adaylardan Aranan Başvuru Şartları Nelerdir?

GSB adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları arayacak. Buna göre adaylardan " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak ve Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacaktır.

Başvuru Özel Şartları Ne Olacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı adaylardan özel olarak Eğitim, KPSS ve Pozisyonun gerektirdiği nitelikleri arayacak. Buna göre,

Eğitim Şartı:

Alımlar en az lise mezunu kapsamında yapılacak. Buna göre adayların ilgili bölümlerden Lise, Ön Lisans veya Lisans mezunu olmaları gereklidir.

Büro Personeli Alımı İçin, Üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe, Kamu Yönetimi, Ekonometri, Uluslararası İlişkiler, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümleri ile bu bölümlere denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş bölümlerinden mezun olmak.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı İçin, Üniversitelerin ön lisans düzeyinde eğitim veren bölümleri ile bu bölümlere denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş bölümlerinden mezun olmak.

Destek Personeli ( Temizlik Görevlisi ) alımı için, Ortaöğretim (lise ve dengi) kurumlarından mezun olmak.

KPSS Şartı:

GSB Kamu Personeli alımı ilanı için 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir.

Meslek Şartı nedir?

Güvenlik Görevlisi Şartları:

Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonu için;

a) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (15 Eylül 1987 ve sonrası doğumlu olanlar),

b) 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10’uncu maddesinde belirtilen şartları taşımak,

c) Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak,

d) Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 18’inci maddesinde belirtilen ve 26/6/2021 tarihli ve 31523 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Güvenlik Görevlileri Sağlık Şartları Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde “özel güvenlik görevlisi olur” ibareli ve boy-kilo bilgilerini içeren son 1 (bir) yıl içerisinde alınmış sağlık kurulu raporuna sahip olmak (15 Eylül 2021 tarihinden önce alınan sağlık kurulu raporları kabul edilmeyecektir.),

e) Erkeklerde 170 cm’den, kadınlarda 160 cm’den kısa boylu olmamak ve boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 20’den fazla veya 15’den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+20=90’dan fazla, 70-15=55’den az olmaması gerekmektedir.)

f) Gece ve gündüz, iç ve dış mekânda 24 saat esasına göre vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

GSB 4147 memur perosnel alımı başvuru ekranı açıldı. Adaylar başvurularını en geç 15 Eylül 2022 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular sadece e-Devlet şifresi ile GSB kariyer adresi üzerinden gerçekleştirilecektir.

BAŞVURU EKRANI

Başvuru Adımları:

SONRAISNDA EN ALTTA BULUNAN "  Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum. " HYAZISINA TIKLAYARAK POZİSYON SEÇİP BAŞVURULARIMIZA DEVAM EDİYORUZ.

BAŞVURU KILAVUZU BURADA

SONUÇLARDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

İşin Olsa İnstagram >>>>>BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>>BURAYA

Android Uygulama için >>>>BURAYA

Editör: TE Bilisim