Göç İdaresi Başkanlığı bünyesinde görev almak üzere istihdam edilecek olan uzman yardımcısı alımı başladı. E-devlet platformu üzerinden veya ilgili kurumun web sitesinden kayıtların gerçekleştirilebildiği uzman yardımcısı alımı, İçişleri Bakanlığına bağlı olan Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülmekte. Göç uzman yardımcısı olarak çalışmak isteyen personel adayları, gerekli başvuru belgelerini tamamlayarak müracaat sürecini tamamlayabilecek. Gerekli belgelerin belirtildiği göç uzman yardımcısı alımı ilanında, kurum tarafından belirlenen şartlar da açıklandı. Göç uzman yardımcısı olarak görev almak isteyen personel adaylarının, belirlenen lisans düzeyi ve sınav puanı şartlarını karşılıyor olması beklenmekte. Adayların şartları okunduktan sonra belgelerini hazırlayarak ilgili kuruma göndermeleri gerekecek. Ardından başvurusu kabul olan adayların sınav işlemleri için E-devlet üzerinden müracaatlarını tamamlamaları mümkün olacak.

Göç İdaresi Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alımı Başvuruları

İçişleri Bakanlığına bağlı olarak çalışan Göç İdaresi Başkanlığı, göç uzmanı yardımcısı alımını başlattı. İlgili kadro grubunda çalışacak olan adayların, öncelikle istenen belgeleri hazırlayarak başvurularını tamamlamaları gerekmekte. Sonrasında ilgili kurumun web sitesinden açıklanan sınav giriş işlemleri takip edilebilecek. Başvurusu kabul olan göç uzmanı yardımcısı adayları, sınav giriş belgelerini hazırlayarak E-devlet sistemi üzerinden müracaatlarını tamamlayabilecek. Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan göç uzmanı yardımcısı alımı ilanlarının ardından, kaç adet personel alımı gerçekleştirileceği de merak konusu oldu. İşte İçişleri Bakanlığına bağlı olan Göç İdaresi Başkanlığı bünyesinde istihdam edilecek olan göç uzmanı yardımcısı kadro açığı detayları…

Göç Uzman Yardımcısı Alımı Kadro Açığı

Göç İdaresi Başkanlığı, göç uzmanı yardımcısı kadrosuna 35 adet personel alımı yapacak. Başvurularını tamamlayan adayların, sınava katılmaya hak kazanmalarıyla birlikte müracaat işlemlerini E-devlet üzerinden yürütmeleri mümkün olacak. Göç İdaresi Başkanlığı’nın yürüttüğü personel alımı sürecinde, sınav sonrasında başarılı olan 35 adet göç uzmanı yardımcısı boş kadrolarda çalışmak üzere görevlendirilecek. Başvuruların açılmasının ardından sınava katılmaya hak kazandığını öğrenen göç uzmanı yardımcısı adaylarının ise 09.01.2022 tarihinden önce sınav başvurularını tamamlamaları gerekmekte. Göç uzmanı yardımcısı alımı için gerçekleştirilecek olan sınav yaklaşırken, 35 adet personel açığının olması da adayların şansını artırmakta. İl göç uzmanı yardımcısı olarak istihdam edilecek adayların sınav sonuçları da sınav sürecinin ardından ilgili kurumların web sitesi üzerinden veya E-devlet sisteminden görüntülenebilecek.