Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine kadın erkek adyalar arasından ve en az lise mezunu adyalar içerisinden kadrolu kamu personeli alımı yapacak. İlan yayımlandı ve başvuru şartları ile detayları belli oldu. Peki kimler EGM personel alımı ilanına başvuru yapabilecekler? Nasıl Başvuru yapılacak? İşte bununla ilgil tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde sunuyoruz.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü hizmetli sınıfı dışında kadrolu olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun kapsamında görevlendirmek üzere Merkez ve Taşra Teşkilatındaki eksikliği karşılamak üzere kadrolu statüsünde hizmetli alımı yapacağını bildirdi. Alımlar sözlü ve/veya uygulamalı sınav sonucuna göre belirlenecek.

KADRO DETAYLARI NEDİR?

EGM Yardımcı hizmetler sınıfında Kadrolu Hizmetli kadrosunda, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına 2 kişi ve Personel Dairesi Başkanlığına 3 kişi alacağını bildiri.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’ inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
  • Herhangi bir ortaöğretim kurumu mezunu olmak.
  • Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak, (Yapılacak sözlü/uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek)
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak, (Yapılacak sözlü/uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek)
  • Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olmak,
  • 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunu kapsamında KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranıyor.

BAŞVURULAR HAFTA BAŞINDA BAŞLIYOR!

EGM hizmetli kadrosu içn başvurular 27 Ocak 2020 tarihinde başlayacak olup en geç 31 Ocak 2020 tarihine kadar alınacaktır. Başvurular istenen belgeler ile birlikte bulundukları İllerin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne bizzat başvuracaklardır.

İSTENEN BELGELER NEDİR?

- Kimlik belgesi,

- Son altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf,

- İstenilen eğitim durumuna ait diploma/mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi ya da noter tasdikli sureti (diploma/mezuniyet belgesinin aslının ibraz edilmesi durumunda, fotokopisi onaylandıktan sonra iade edilecektir. Diploma ve mezuniyet belgesi haricindeki belgeler kabul edilmeyecektir.)

- Başvuru yapan adaylar en fazla 2 tercihte bulunabileceklerdir.

- KPSS Sonuç belgesinin aslı ya da internet çıktısının örneği

BAŞVURU KILAVUZU