Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Alımı için başvuru süreci başladı. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında bulunan boş kadrolara 2018 yılı KPSS puanı ile 5100 kişilik kadro ile Kur'an Kursu Öğreticisi, İmam - Hatip ve Müezzin Kayyım alımı yapılacak. Peki kimler başvuru yapabilecek? Nasıl başvuru yapılacak? Tüm detayları siz değerli okurlarımız ile İşin Olsa ekibi tarafından bilgilendireceğiz.

2020 Yılı 4/B Sözleşmeli 5100 Personel Alımı Yapılacak!

Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 yılı için yayımladığı ilana göre taşra teşkilatındaki eksikliği karşılamak üzere Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu personel alımı yapılacak. Buna göre 1500 Kuran Kursu Öğreticisi, 3500 İmam Hatip ve 100 Müezzin Kayyım alımı yapılacak. İşte eğitimine göre kadro dağılımı;

Genel Başvuru Şartları:

Adaylardan genel olarak 657 sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi şartlar aranacak.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

  • Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan ortak nitelik şartını taşımak,
  • Unvan gruplarına göre 20/10/2020 tarihi itibariyle tabloda belirtilen öğrenim durumlarına sahip olmak,
  • 2018 yılı KPSS (B) grubundan lisans mezunları için KPSSP124; ön lisans mezunları için KPSSP123; ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan almış olmak,
  • Başvuru yapacağı unvanda görev yapmaya mani bir engeli bulunmamak,
  • Kur'an kursu öğreticiliği için bayan olmak,
  • Hafız olmak (+Hafız kontenjan gruplarına başvuran adaylar için),
  • Halen Başkanlığımız teşkilatında kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışıyor olmamak,

DİB 5100 Personel Alımı Başvuru Süreci Bugün Başladı!

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı için adaylar başvurularına Bugün ( 12 Ekim 2020 ) itibari ile başladı. Adaylar başvurularını en geç 27 Ekim 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular sadece Elektronik ortamda yapılacak.

Adaylar başvurularını sadece “sinav.diyanet.gov.tr" internet adresi üzerinden yapılacaktır. Ancak Online başvuru yapan adaylar sınav başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne 12/10/2020–27/10/2020 tarihleri arasında (saat 08:30-16:30 arası) şahsen müracaat edeceklerdir.

İSTENEN BELGELER:

a- Kimlik Belgesi (Nüfus Cüzdanı, Kimlik Kartı veya Pasaport)

b- Kontenjan grubuna göre öğrenim durumlarını gösteren mezuniyet belgeleri

c- Hafızlık Belgesi (+Hafız kontenjan gruplarına başvuranlar için)

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU

DİĞER SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI İLANLARI BURADA