Dışişleri Bakanlığı personel alımı ilanı yayımlandı. Az önce yayımlanan ilan ile Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere KPSS B Grubu puanı esas alınarak sözleşmeli Destek personeli alımı yapılacak. Başvuru yapacak adayların en az lise mezunu olmaları gereklidir. Peki Kontenjan bilgisi nedir? Kimler başvuru yapabilecek?

Başvurular Haziran'da Başlıyor!

Dışişleri Bakanlığı Destek personeli alımları için başvurular haziran ayında başlayacak.

Başvuru Tarihleri: 10 - 24 Haziran 2022

Başvurular sadece Elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Bu kapsamda başvurular Dışişleri Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden giriş yaparak gerçekleştirilecektir.

Kontenjan Bilgisi Nedir?

Bakanlık 3 kişlik kadro ile Destek Personeli Alımı gerçekleştirecek. Adayların, En az ortaöğretim kurumlarının yiyecek içecek hizmetleri alanı ve dallarının, aile ve tüketici hizmetleri alanı – beslenme ve ev yönetimi dalının, aile ve tüketici hizmetleri alanı – ev ekonomisi dalının veya konaklama ve seyahat hizmetleri alanı – turizm/otelcilik ve turizm dalının birinden mezun olmaları gereklidir.

KPSS Taban Puan Şartı Yok!

Başvuru yapacak adaylardan KPSS Şartı aranacak. Ancak herhangi bir taban puan şartı istenmeyecek. Bu kapsamda adayların 2020 yılında yapılan KPSS'den P94 puan türünden sınava katılmış olmaları gereklidir.

Başvuru Genel Şartları:

Adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca Yaş şartı olarakta 35 yaşından gün almamış olmak şartları aranacaktır.

Herhangi bir kamu kurumu veya kuruluşunda sözleşmeli olarak çalışmıyor olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim