Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Personel alımı yapacak. Yapılan duyuruya göre 2023 yılı personel alımı ilan detayları belli oldu. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Paylaştığı gönderiye göre 2023 yılı 10 bin personel istihdam edileceğini bildirdi. İlanı beklemeye başlayan adaylar detayları da merak ediyor. İşin Olsa ekibi olarak her zaman doğru bilgiyi sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Bu haberimizde sizlere Bakanlığın duyurduğu 10 bin personel alımı ilanı hakkında detayları paylaşacağız. 

Aynı zamanda İlanı bekleyen ve son ilanlardan haberdar olmak isteyen adaylar İnstagram da buluştu. Sizde İşin Olsa instagram hesabını takip ederek ilanlardan anında haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

2023 Yılı 10 Bin Personel Alımı Yapılacak!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum resmi Twitter hesabı üzerinde paylaştığı gönderi ile 10 bin personel alımı yapılacağı bildirildi. Söz konusu duyuruda Bakan şu sözleri söyledi;

Şantiye şefleri yönetmeliğini yeniledik. İş sayısını iş büyüklüğüne göre düzenledik. Yeni adım yeni istihdam alanı doğuracak, yaklaşık 10 bin mimar-mühendise iş kapısı açılacak. Hayırlı olsun.

Şantiye Şefliği Yönetmeliği Nedir?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayımlanan bildiriye göre söz konusu Şantiye şefliği yönetmeliği kapsamında personel alımı gerçekleştirilecek. Söz konusu yönetmelik sayesinde " Daha önce bir şantiye Şefinin 30 bin metrekareye kadar iş üstlenip, aynı anda 5 iş yapması gerekirken, Yeni yönetmelikte iş sayısının işin büyüklüğüne göre düzenlenmesi" yapıldı.

Ayrıca ilgili Yönetmelikte;

Şantiye Şefliği için deneyim şartı: İlk kez şantiye şefliği yapacaklar için İnşaat alanı 1.500 Metrekareye kadar olan yapılarda görev alabilecek şeklinde düzenlendi.

Bu şekilde bir iş bitiren şantiye şefi bir üst gruptan iş alabilecek.

Yönetmeliğe Göre 10 Bin Mühendis ve Mimar Alımı Yapılacak!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından da gelen duyuru ile yapılan bu Şantiye Şefliği yönetmeliğindeki değişiklik bir şefin bakacağı alanı küçülterek iş için yeni şantiye şefleri ihtiyaç doğacak. Bu da yaklaşık 10 bin Mimar Alımı ve Mühendis Alımı için istihdam sağlanacak.

Başvuru Şartları Ne Olacak?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 10 bin personel alımında genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca Eğitim ve KPSS şartlarıda aranacaktır.

Genel Şartlar:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Herhangi bir Sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak şartları aranacak.

KPSS Şartı Olacak Mı?

Söz konusu kadrolar için Bakanlık alım yapacak olup adaylardan KPSS şartı istenecek. 2021 veya 2022 yılında yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Eğitim Şartı Nedir?

Mühendis ve Mimar alımları için En az dört yıllık eğitim veren İlgili Mühendislik alanları be Mimarlık alanlarından mezun olmuş olmak gerekecek. Yurtdışında eğitim almış olanlar ise YÖK onaylı Denklik belgesine sahip olmak gerekmektedir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Yukarıdaki açıklamada da göreceğiniz gibi ilgili yönetmelik yürürlüğe 2023 yılında girecek olup ilan 2023 yılında yayımlanacak. Ocak, Şubat veya Mart aylarında yayımlanması bekleniyor. 

İLANDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim