Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü Başkanlığı farklı pozisyonlarda personel alımı yapacağını belirtti. 21 Şubat 2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmış olan ilana göre BOREN Ankara Merkez teşkilatınd görevlendirmek üzere sözleşmeli personel alımı yapılacak. Ayrıca bu yönde adaylara KPSS puanı sırasına göre sözlü sınav yapılacak.

İlgili Sözl sınava katılacaklar KPSS'de almış oldukları puanlar ve Yabancı Dİl Sınavından almış oldujları puanlar esas alınarak yapılacak sıralamaya göre kadro sayının 4 katı kadar aday sözlü sınava katılabilecekler.

ALIMLAR HANGİ KADROLARA YAPILACAK?

KPSS puanı ile Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü Başkanlığı Lisans mezunları içerisinden, 3 Metalurji Mühendisi, 2 Kimya Mühendisi,  1 Makine Mühendisi, 1 Fizikçi, 1 Büro Görevlisi ve 1 Sekreter pozisyonlarında alım yapılacak.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI NEDİR?

1) Sözlü Sınava; 2018 veya 2019 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)'ndan her bir grup pozisyon unvanı için EK-1’deki Tablo’da aranan puan türünden belirtilen asgari (taban) puanı almış olanlar başvurabilecektir. Adaylar EK-1’deki Tablo’da belirtilen yalnız bir grup için başvuru yapabilecektir. Birden fazla grup için başvuru yapılması halinde, tüm başvurular geçersiz sayılacak, bu şekilde sınava girenler kazanmış olsalar dahi göreve başlatılmayacaktır.

2) Yönetmeliğin 7. maddesi uyarınca 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak ve son başvuru tarihi itibarıyla başvurulacak grup için EK-1’deki Tablo’da belirtilen öğrenim programlarından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarının birinden mezun olmak.

3) Mühendis ve Fizikçi pozisyonlarına başvuracak adaylar için; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından İngilizce Dili’nde yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS)’ndan en az (D) düzeyinde puan almış olmak veya dil yeterliliği bakımından buna denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen başka bir belgeye sahip olmak veya Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL)’ndan en az (60) puan almış olmak.

BAŞVURULAR MART'TA BAŞLIYOR!

BOREN personel alımı başvuru süreci 02 Mart 2020 tarihi saat 10:00 itibari ile başlayacak olup en geç 17 Mart 2020 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir. Bu yönde başvrular, BOREN’nin www.boren.gov.tr adresli resmi internet sitesinde açılacak olan “Sözleşmeli (Asli) Personel Alımı Giriş Sınavı Başvurusu” bağlantısı üzerinden doldurulacak Başvuru Formu kullanılarak yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ BURADA

Memur Personel adaylarının bulunduğu ve bilgi alışverişi yaptığı Facebook Grubu Burada, Tıkla sende istek gönder.