Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilana göre sözleşmeli olarak bilişim personeli alımı yapacağını bildirmişti. Bu kapsamda ilan yayımlayan bakanlık için başvurularda son güne geldik. Peki hala başvuru yapmayanlar için ilanın detayları nedir? Başvuru yapmış olan adaylar için sonuçlar ne zaman açıklanacak? Değerlendirme nasıl olacak? Gibi soruların cevaplarını siz okurlarımıza işin olsa ekibi olarak aktaracağız.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesine toplamda 13 kişilik kadro yapacak. Alımlar sözleşmeli pozisyonlarda yapılacak. Bu yönde adaylardan 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bunun dışında adaylardan dört yıllık eğitim veren üniversitelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan yurtdışı yüksek öğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gereklidir. Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek gibi nitelikler aranıyor.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

Bakanlık sözleşmeli personel alımı ilanına başvurularına 07 Mayıs 2020 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 22 mayıs 2020 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. Henğz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını https://www.turkiye.gov.tr/tarim-orman-bakanligi-personel-alimina-iliskin-is-basvurusu adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Müracaatlar elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile veya bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SONUÇLARIN DUYURULMASI

Başvuruların incelenmesi sonucunda genel ve özel şartları sağlayan ve usulüne uygun olarak başvuru yapan adaylardan, 2018 veya 2019 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) alınan KPSS P3 puanının %70’i (yüzde yetmiş) ile son beş yıl içinde İngilizce dilinde yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen YDS dengi puanın %30’unun (yüzde otuz) toplamı esas alınarak her bir pozisyon için ayrı ayrı en yüksek puana sahip adaydan başlanarak oluşturulacak sıralamaya göre sözleşmeli bilişim personeli pozisyonunun 10 (on) katı aday Genel Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilecek olan sözlü sınava çağırılacaktır.

KPSS P3 puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS P3 puanı 70 (yetmiş), yabancı dil puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın yabancı dil puanı 0 (sıfır) olarak değerlendirilecektir

Bu sıralamaya göre son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde bu kişilerin tamamı sınava kabul edilecektir.

Sözlü sınava çağırılacak aday listesi, https://www.tarimorman.gov.tr/PERGEM internet adresinde ilân edilecektir. Ayrıca yazılı bildirim veya tebligat yapılmayacaktır. Sözlü sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

Sonuçlar açıklandığında haberdar olmak için uygulamalırımızı indirin. İlanın Tam metnine ulaşmak için ise Buraya Tıklayınız.