Sosyal Güvenlik Kurumu kamu personeli alımı başvurusu başladı. Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan Kamu Personeli alımı ilanına göre SGK bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 341 kişilik kadro ile personel alımı yapacağını bildirmişti. Başvuru sürecini bekleyen adaylar için müjde. SGK personel alımı başvurusu başladı.

SGK ilanına göre Kurumun personel ihtiyacı için Taşra Teşkilatlarında görevlendirilmek üzere KPSS B Grubu puanı esas alınmak üzere 657 Sayılı Devlet memurları kanunu kapsamında 4/B fıkrasına göre Sözleşmeli Mülakatsız personel alımı gerçekleştirilecektir. Alımlar lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar içerisinden yapılacak. Farklı kadrolarda personel alımı yapılacak.

Başvuru Süreci Başladı!

SGK 341 Kamu Personeli alımı başvurusu başladı. Duyurusu geçtiğimiz hafta yapılmış olan ilan için başvurular 30 Eylül 2022 ( Bugün ) itibari ile başladı. Adaylar başvurularını en geç 7 Ekim 2022 tarihine kadar başvuru gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular sadece e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapmaları gereklidir. 

Başvuru Tarihleri: 30 Eylül - 7 EKim 2022

Başvuru Şekli: e-Devlet üzerinden SGK Kurum Dışı Sınav Uygulaması üzerinden elektronik ortamda

SGK Kamu Personeli Alımı Yapılacak Kadrolar Nelerdir?

  • 171 Destek Personeli ( 2 Sekreter, 4 Dağıtıcı, 118 Temizlik Personeli, 19 Şoför, 15 Aşçı, 7 Aşçı Yardımcısı, 4 Basit Bakım personeli, 2 Bulaşıkçı )
  • 102 Büro Personeli,
  • 59 Koruma Güvenlik Görevlisi,
  • 9 Teknisyen ( 8 Elektrik ve Elektronik, 1 Makina ),

Başvuru Şartları Nelerdir?

SGK adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise KPSS, Eğitim şartları aranacak.

KPSS Taban 60 Puan Şart!

SGK yukarıdaki kadrolarda personel alımı için adaylardan 2020 yılında yaplan KPSS'den P94, P93 ve P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacaktır.

35 Yaşından Büyük Adaylarda Başvuru Yapabilecek!

İlgili ilana başvuru için herhangi bir yaş şartı aranmayacak. 65 Yaşından küçük adaylar başvuru yapabilecekler. Aynı zamanda adayların Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmaları gereklidir.

Türkiye Geneli Farklı Şehirlerde Personel Alınacak!

SGK Personel alımları farklı kadrolarda yapılacağı gibi farklı şehirlerde gerçekleştirilecektir. Adayların başvuru için belirtilen özel eğitim ve tecrübe niteliklerini sağlıyor olmaları gerekmektedir. Pozisyonuna göre özel niteliklere ve Şehre göre kontenjan dağılımına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/kamu-personeli-alimi/sgk-341-kamu-personeli-alimi-ilani-2022-lise-on-lisans-ve-lisans-h42811.html