AFAD ( Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ) Personel alımı için ilana çıktı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanları ile AFAD bünyesindeki eksikliği gidermek için farklı kadrolarda olmak üzere 150 Kamu Personeli alımı gerçekleştirecek.Yayımlanan ilanlara başvuru için adayların bazı nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir. İşin Olsa ekibi olarak AFAD 150 Kamu Personeli alımı ilan detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

AFAD 150 Kamu Personeli Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

AFAD bünyesindeki eksikliği gidermek üzere 657 Sayılı Devlet memurları kanuna tabi olarak istihdam edilmek üzere 150 kişilik kadro ile memur alımı gerçekleştirilecek. 

Alımlar Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu kapsamında gerçekleştirilecek. Peki hangi kadrolarda memur personel alımı yapılacak?

  • 43 Afet ve Acil Durum Yönetimi Uzman Yardımcısı
  • 8 Denetçi Yardımcısı,
  • 29 Afet ve Acil Durum Uzman Yardımcısı,
  • 25 Temizlik Görevlisi,
  • 4 Şoför,
  • 19 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  • 22 Büro Personeli ( 18 Acil Yardım ve Afet Yönetimi ve 4 Diğer Lisans programları ),

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

AFAD Kamu personeli alımında  adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacaktır. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

KPSS Şartı Olacak Mı?

Memur Personel alımında adaylardan KPSS şartı aranacaktır. Bu yönde adayların Son zamanlarda yapılan KPSS'den Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans Mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 60 veya 70 puan almış olmak şartı aranacak. Uzman yardımcısı alımları için farklı puan türleri şartı istenebilir.

Yaş şartı Var Mı?

İlgili kontenjanlar için adayların 2023 yılının Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak. (01.01.1988 tarihinden sonra doğmuş olmak.) şartını sağlıyor olmaları gerekmektedir.

Kadroya Göre Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Büro Personeli Alımı Şartı: En az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü mezunu veya Maliye, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Ekonomi, Ekonomi ve Finans, İktisat  mezunu olmak gereklidir.

 Şoför Alımı Şartı: Ortaöğretim mezunu olmak. En az CE sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Temizlik Görevlisi Alımı Şartı: Ortaöğretim Mezunu olmak.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Şartı: Özel Güvenlik ve Koruma ön lisans mezunu olmak,, Silahlı ÖGG kartına sahip olmak, 5188 sayılı kanunda yer alan nitelikleri sağlıyor olmak,

Afet ve Acil Durum Yönetimi Uzman Yardımcısı Alımı Şartları: İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri , Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler, İstatistik, Hukuk, Basın ve Yayın, Gazetecilik, Yeni Medya ve İletişim, Halkla İlişkiler ve Tanıtım mezunu olmak.

Denetçi Yardımcısı Alımı Şartları: Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Hukuk, Maliye mezunu olmak.

Afet ve Acil Durum Uzman Yardımcısı Alımı Şartları: İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri mezunu olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak!

AFAD Personel alımı için başvurular farklı tarihlerde gerçekleştirilecek. Bu yönde AFAD iki farklı ilan yayımlamış olup başvurularda buna göre yapılmaktadır. Başvuru yapmak isteyen adaylar tüm nitelikleri sağlıyor olmaları dahilinde Online ortamda başvuru yapabilecekler. Aşağıdan başvuru tarihlerine ve başvuru ekranına ulaşabilirsiniz.

43 Afet ve Acil Durum Yönetimi Uzman Yardımcısı Alımı Başvuruları: 23 - 30 Ocak 2023 

8 Denetçi Yardımcısı Alımı Başvuruları: 16  - 23 Ocak 2023

29 Afet ve Acil Durum Uzman Yardımcısı Alımı Başvuruları: 6 - 13 Şubat 2023 

25 Temizlik Görevlisi, 4 Şoför, 19 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 22 Büro Personeli Başvuruları: 1 - 8 Şubat 2023

BAŞVURU EKRANI: https://www.turkiye.gov.tr/afet-ve-acil-durum-yonetimi-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

İLANLARIN DETAYLARI:

AFAD 80 Memur Alımı İlanı 2023 Yayımlandı! 2021 - 2022 KPSS İle

AFAD 70 Sözleşmeli Personel Alımı İlanı 2023 - Lise, Ön Lisans ve Lisans