29 Ağusto 2019 tarihinde resmi gazete'de yayımlanarak adaylara verilmiş olan müjdeli haber sonunda binlerce aday bu habere çok sevinmişti. Adaylar daha önceden Tarım Bakanı tarafından verilmiş olan müjdeli haber sonunda ilanın yayımlanmasını bekliyorlardı. İlan 29 Ağustos 2019 tarihinde ilan edilerek farklı kadrolarda 4 bin 496 sözleşmeli personel alımı yapılacağı belirtilmişti.

4 BİN 496 PEROSNEL ALINACAK!

Tarım Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre farklı kadrolarda alım yapılacak. Orman Genel Müdürlüğü, 50 Mühendis, 65 Tam Zamanlı Avukat, 11 Biyolog, 11 Laborant, 1 Tekniker, 708 Büro Personeli, 300 Destek Personeli Şoför olmak üzere sözleşmeli olarak 1146 sözleşmeli kamu personeli alımı yapğacak. Diğer ilana göre, Türkiye geneli farklı illerde olmak üzere 1150 Orman Mühendisi ve 2700 Orman Muhafaza Memuru alımıyapacak. Bu bağlamda Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü toplamda 4 bin 996 kamu personeli alımı yapacak.

ŞARTLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI!

31 Ağustos 2019 tarihinde resmi gazete'de yeniden yayımlanmış olan duyuruya göre mevcut şartların bazılarında değişiklik yapılmasına karar verildi. Bu bağlamda yaş şartı ve diğer niteliklerde değişiklik yapılarak adaylara bir müjde daha verildi. Ayrıca yaş şartı dışında şehir düzenlemeleri ve eklerde bazı değişiklikler yapıldı.

36 YAŞ ŞARTI KALDIRILDI!

Resmi Gazete'de yayımlanmış olan ilana göre tüm pozisyonlar için 36 yaş şartı kaldırıldığı görüldü, Bu bağlamda 1146 sözleşmeli personel alımı için, Orman Mühendisi ve Orman Muhafaza memuru alımı için 36 yaş şartı kaldırıldı. Aşağıda resmi gazete' yayımlanan karara ulaşabilirsiniz.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI İLANI ile ilgili olarak;

  • - İlanın “Adaylarda Aranacak Özel Şartlar” başlıklı 2 nci bölümünde yer alan:
  • “2-Son müracaat tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak,” şartı kaldırılmıştır.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL (ORMAN MÜHENDİSİ) ALIMI İLANI ile ilgili olarak:

  • - İlanın “Adaylarda Aranacak Genel ve Özel Şartlar” başlıklı 1 inci bölümünde yer alan:
  • “b)Son başvuru tarihi 36 yaşından gün almamış olmak,” şartı kaldırılmıştır

SÖZLEŞMELİ PERSONEL (ORMAN MUHAFAZA MEMURU) ALIMI İLANI ile ilgili olarak;

  • - İlanın “Adaylarda Aranacak Genel ve Özel Şartlar” başlıklı 1 inci bölümünde yer alan:
  • “b) Son başvuru tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak,” şartı kaldırılmıştır.