Adalet Bakanlığı personel alımı açıklaması yapıldı. 2022 yılında Adalet Bakanlığına atanmak üzere 12400 Personel Alımı yapılacak. Adayların şimdiden akıllarında sorular gelmeye başladı. Öncelikle merak edilenler arasında Yardımcı Personel Alımı Şartları nedir? KPSS Şartı olacak mı? tüm bunların detaylarını aktaracağız.

12400 Yeni Personel Alımı Yapılacak

TBMM Bütçe Görüşmeleri Yapıldı! Adalet bakanı Abdülhamit Gül TBMM plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığın 2022 yılı bütçelerine ilişkin sunumda açıklamalarda bulundu. Öncelikle 24 Kasım Öğretmenler günün kutlayan Adalet Bakanı açıklamasına devam etti. Yaptığı açılamada

Adaletin yalnızca mahkemelerde değil, hayatın her alanında, devletin tüm görevlerinde aranması ve titizlikle yerine getirilmesi gerektiğini belirten Gül, yargısal adaletin, adaletin önemli bir boyutu olduğunu ifade etti.

Açıktan Yeni 12400 Personel Alımı için Adalet Bakanı Abdülhamit Gül açıklamalarında Adalet Bakanlığına 12 bin 400 personel alımı yapacaklarını bildirdi.

İLANI BEKLEYEN ADAYLAR BURADA. SENDE KATIL

Alımlar Kurum İçi mi Olacak? Açıktan Alım mı Olacak?

Adalet Bakanlığı 12 bin 400 personel alımları Kurum İçerisinden yapılmayacak. Yeni açıktan atama ile yapılacağı bildirildi.

KPSS Şartı Olacak Mı?

Konu hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak Bakanlık açıktan personel alımı için 2020 veya 2021 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan alınmış olması gerekebilir. Konu netleştiğinde anında bildirim almak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indiriniz.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Başvuru Şartarı Ne Olacak?

Yardımcı personel alımı başvuru şartları her ne kadar bilinmiyor olsa da genel olarak adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.