Adalet Bakanlığı Temmuz ayının ilk günleri itibari ile memur personel alımı başvurularını başlattı. Adalet Bakanlığı farklı birimlerinde ve farklı pozisyonlarda olmak üzere alım yapacak. İşin Olsa ekibi olarak hazırlamış olduğumuz bu haberimizde Adalet Bakanlığı için alım yapılacak pozisyonlara ve başvuru formlarına ulaşarak başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca haberimizde sınav sonuçları ve sınav detayları hakkında da bilgileri sizlerle paylaşacağız.

ADALET BAKANLIĞI ALIM YAPILACAK KADROLAR VE ALIM SAYISI:

Adalet Bakanlığı yayımladığı duyurulara göre 5 farklı ilan ile alım yapacak. Alım yapılacak birimler, Personel Dairesi Başkanlığı, Taşra ve Merkez Teşkilatı, İcra Dairesi Başkanlığı birimleri yer almaktadır. Bu yönde 5 farklı ilan yayımlayan bakanlık için kadro dağılımı şöyledir.

1. İlan Merkez Ve Taşra Teşkilatı: Adalet bakanlığı Merkez ve taşra teşkilatı için 276 kişilik kadro ile sözleşmeli olarak, 82 Hizmetli, 8 Avukat, 3 İstatistikçi, 98 Psikolog ve 85 Sosyal çalışmacı alacak.

2. İlan İcra İşleri Dairesi Başkanlığı: Bakanlık sözleşmeli olarak en az lise mezunu adaylar arasından 1099 Sözleşmeli İcra Katibi alacağını ilan etti.

3. İlan Personel Genel Müdürlüğü: Toplamda 4 Bin 424 kişilik kadro ile, 3.071 sözleşmeli zabıt kâtibi , 1.169 sözleşmeli mübaşir , 96 sözleşmeli şoför ,  58 sözleşmeli teknisyen  ve 30 sözleşmeli aşçı alacak.

4. İlan Merkez Teşkilatı: 10 Kişilik kadrosu ile 7 adet İngilizce, 2 adet Fransızca ve 1 adet Arapça dilinde mütercim pozisyonuna sözleşmeli personel alınacak.

5. İlan Merkez Teşkilatı: 17 adet çözümleyici pozisyonuna sözleşmeli personel alınacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

  • Türk vatandaşı olmak, 
  • İlk defa atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü olan 16 Temmuz 2019 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezî sınavın (lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS-2018) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak,(lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için 1 Ocak 1983 ve sonra doğumlu olanlar) 
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 
  • 657 sayılı Kanunun 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak, 
  • 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, 
  • Kamu haklarından mahrum olmamak, 
  • Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak. 
  • ÖSYM tarafından yapılmış olan kamu personeli seçme sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları içni KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olanlar ( Mütercim ve Çözümleyici Pozisyonları için en az 60 puan almış olmak şartı aranıyor )
  • Ayrıca alıım yapılacak pozisyona göre belirtilen özel nitelikleride taşıyor olmaları gereklidir. Özel şartlar için Buraya Tıklayınız.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularına temmuz ayının başlaması ile birlikte başladılar. Bu bağlamda Personel genel müdürlüğüne ve İcra dairesi başkanlığına başvurular 01 temmuz 2019 tarihi ile 16 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacak. Merkez ve Taşra Teşkilatına ise 05 Temmuz 2019 tarihi ile 19 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

Başvurular adayların bulundukları Adalet Komşsyonlarına istenen belgeler ile birlikte şahsen yapılacaktır. Başvuru yapmış olan adaylar sınava tabii tutulacak olup sınava katılmaya hak kazanan adaylar Adalet Bakanlığı resmi internet sitesinde ila edilecektir. 

BAŞVURU FORMLARI VE EKLER:

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Zabıt Katibi, Mübaşir, Teknisyen, Aşçı, Şoför  Personel İstihdamı Sınav İlânı ve Aşağıdaki pozisyonlarında istihdam edilecek komisyonlar, sınav izni verilen mahaller ve sınavı yapacak adalet komisyonları 

Adalet bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı 1099 İcra Katibi Alımı Ekleri:

Adalet Bakanlığı Merkez Ve Taşra Teşkilatı için Avukar, Diğer Teknik Hizmetler Personeli İstatistikçi, Hizmetli, Psikolog, Sosyal Çalışmacı pozisyonları için başvuru formları ve ekler.

Adalet Bakanlığı Mütercim Alım İlanı

Adalet Bakanlığı Çözümleyici Alımı Başvuru Formları

EK-1 Başvuru formu

EK-2 Güvenlik soruşturması formu

EK-3 Sağlık beyanı örneği