Adalet Bakanlığı Memur Alımı ve Personel alımı ilanı yayımlandı. Aile Bakanlığı tarafından geçtiğimiz gün yayımlanmış olan 2828 Sayılı kanun kapsamında Devlet Destekli çocuklar için başvuru kılavuzu yayımlanmıştı. 2828 Sayılı kanundan faydalananların başvuru yapabileceği tercih kılavuzu için kontenjan dağılımı açıklandı. Bu kapsamda yayımlanan kılavuza göre Adalet Bakanlığı Kamu Personeli alımları İlkokul mezunu ve Lise mezunu adaylar içerisinden gerçekleştirilecektir.

2022 Yılı Adalet Bakanlığı İlanları Yayımlanıyor!

Resmi Gazetede 15 Eyllü 2022 tarihi ile gelmiş olan ilanlara göre Adalet Bakanlığı 80 sözleşmeli personel alımı ve 150 İdare memuru alımı yapacağını bildirdi. İlan detaylarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/kamu-ozel-memur-personel-alimi/adalet-bakanligi-cte-80-sozlesmeli-personel-ve-150-idare-memuru-h42769.html

Adalet Bakanlığı 116 Memur Personel Alımı Kontenjan Dağılımı:

İlkokul Mezunu: 26 Hizmetli Alınacak.

Lise Mezunu:  24 Düz Memur ve 66 Teknisyen alınacak.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Adalet Bakanlığının 2828 Sayılı Kanun kapsamında 116 Kamu Personeli alımları için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunu kapsamında 

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

gibi şartlar aranacak. Ayrıca adyaların alım yapılacak pozisyona göre ilgili eğitim seviyesinde olmaları gerekmektedir.

KPSS Şartı Yok!

Kamu Personeli alımları 2828 Sayılı kanun kapsamında gerçekleştirileceğinden adaylardan herhangi bir KPSS Şartı aranmayacaktır. KPSS siz Personel alımı için başvurular başladı.

Adalet Bakanlığı Personel Alımı Başvurusu Ne Zaman?

Bakanlık için 2828 Sayılı kanun kapsamında yapılan atamaya göre tercihlere başvurular 8 Eylül 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 20 Eylül 2022 tarihine kadar gerçekleştirilecektir. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar aşağıdaki bağlantı yardımı ile Tercih kılavuzuna ulaşabilir ve başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilirler.

BAŞVURU KILAVUZU BURADA