PTT Personel alımı için gelişmeler delmeye devam ediyor. Az Önce yayımlanan Yönetmelik ile bazı nitelikler ve Personel alımına ilişkin detaylar belli oldu. Uzun yıllardır merakla beklenen PTT ilanı için en son yönetmelik 2022 yılında yayımlanmıştı. Ancak 13 Mayıs 2022 tarihi ile gelen bir ilan yönetmelik ile PTT Personel alımı detayları belli oldu. Bu doğrultuda adayların merak ettiği bazı nitelikler ve kontenjanlar belli oldu.

PTT Yönetmeliği Resmi Gazetenin 13 Mayıs 2022 tarihli 31834 sayılı gazetesinde yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşin Olsa ekibi olarak sizlere PTT personel alımına ilişkin detayları aktaracağız.

PTT 2022 Yılı Personel Alımı İlanı Geliyor Mu?

Uzun yıllardır merakla beklenen PTT Personel alımı yapılacak. PTT gelen yönetmeliğe göre ilanın 2022 yılında yayımlanacağını söleyebiliriz. Uzun zamandır 55 bin personel alımı 5 bin personel alımı haberlerini gördük ancak perosnel alımı ilanı yayımlanmadı. Gelen yönetmelik ile ilan 2022 yılı içerisinde bekleniyor.

Alım Yapılacak Kontenjanlar Belli Oldu!

PTT 13 Mayıs 2022 tarihli yayımladığı yönetmelik ile,

  • Uzman Yardımcısı,
  • Avukat,
  • İç Mimar,
  • Mimar,
  • Şehir Plancısı,
  • Mühendis,
  • Gişe ve Büro Görevlisi,
  • Gişe ve Büro Görevlisi ( Firma Personeli ),
  • Tekniker,
  • Postacı,
  • Postacı ( Firma Personeli ),

Bölüm Şartı Nedir?

KPSS ve Yabancı Dİl Sınavı Şartı Belli Oldu!

Yönetmelikte Pozisyonlara göre yapılacak sınav şekilleri ve Sınav sonucunda alınması gereken Asgari puanlar belli oldu.

KPSS den Postcı kadrosu için 60 ve diğer pozisyonlar için 70 puan aranacak. KPSS Puanlarına ilişkin taban puanlar şöyle:

Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “(2) Pozisyon ve ihtiyaç durumuna göre personel alımı, geçerliliği devam eden KPSS’den bu Yönetmeliğe ekli (II) sayılı cetvelde her bir pozisyon için belirtilen asgari puanı alarak yapılacak olan sınavlarda başarılı olanlar arasından veya PTT’nin ihtiyaç duyduğu alanlarda 19 uncu maddede belirtilen şartları sağlayan deneyimli kişiler arasından yapılır.”

KPSS puanına göre bu Yönetmeliğe ekli (II) sayılı cetvelde her bir pozisyon için belirtilen asgari başarı puanına göre en yüksek puandan başlayarak sıralama yapılır ve sınava gireceklerin yer aldığı nihai liste ilan edilir. (5) Adayların KPSS puanının eşit olması halinde sınava çağrılmaya hak kazanan en düşük puana sahip adayla aynı puanı alan adayların tamamı sınava çağrılır.

Postacı Boy, Kilo ve Sürücü Belgesi Şartı:

  • Postacı pozisyonu için Her türlü iklim ve yolculuk koşullarında posta dağıtımı işlerini yaya şekilde yapabilecek derecede sağlıklı,
  • Erkeklerde en az 167 cm ve bayanlarda en az 160 cm boyunda olduğunu, Kilo ile boy arasındaki farkının en az 15 ten fazla olmadığını saağlık kurulu raporu ile belgelemek,
  • En az B Sınıfı sürücü belgesi ile A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,

PTT Personel Alımı İlanı Ne Zaman Yayımlanacak?

Resmi Gazete de yayımlanan yönetmeliğe göre başvuru tarihleri hakkında herhangi bir tarih verilmedi. Ancak Gelen yönetmeliğe göre personel alımı başvuurlarına ilişkin şu madde paylaşıldı;

Başvurular için, personel alım ilanını müteakip en az on günlük başvuru süresi tanınır. (2) Başvurular internet ortamında alınır. Başvurudan işe alıma kadar tüm aşamalarda adaylara yapılacak bilgilendirme ve çağrılar PTT’nin internet sitesinde duyuru yoluyla yapılır ve bu konuda ayrıca kağıt ortamında herhangi bir yazışma yapılmaz.

PTT PERSONEL ALIMI YÖNETMELİĞİNİN TAMAMI BURADA