Ticaret Bakanlığı Kamu Personeli alımı için ilan yayımladı. Farklı kadrolarda ve niteliklerde olmak üzere 76 kişilik boş kadro ile Kamu Personeli Alımı yapılacak. Bakanlık Bu kapsamda iki ilan yayımladı. İşin Olsa ekibi olarak hazırladığımız bu haberimizde sizlere ilgili ilanlar hakkında detayları aktaracağız. Peki başvuru şartları nelerdir? Başvurular ne zaman yapılacak.

KADRO DAĞILIMLARI NELERDİR?

Ticaret Bakanlığı iki farklı ilan yayımladı. Bu yönde Bakanlığın Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında görevlendirilmek üzere 60 ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğüne 16 Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı yapılacak.

Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına 60 kişilik boş kadro ile Gümrük Grup Başkanlığı için en fazla 30, Dış Ticaret Grup Başkanlığı için en fazla 15, İç Ticaret Grup Başkanlığı için en fazla 15 kişi alınacaktır.

Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğüne ise, 16 kişilik boş kadro ile 1 Kıdemli Lider Yazılık Geliştirme Uzmanı, 1 Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı, 2 Kıdemli Bilgi Güvenliği Uzmanı, 1 Kıdemki Fronted ( Önyüz ) Yazılım Geliştirme Uzmanı, 1 Kıdemli Java Yazılım Geliştirme Uzmanı, 1 Kıdemli Ağ Uzmanı, 1 Yazılım Geliştirme Uzmanı, 1 Sistem Uzmanı alınacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Bakanlığın 76 Kamu Personeli Alımı ilanına başvuru için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Sağlık açısından herhangi bir problem olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gereklidir.

Ayrıca Adayların en az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

KPSS ŞARTI NEDİR?

Müfettiş Yardımcısı Alımı için adaylardan, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2020 ve 2021 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının (KPSS A Grubu) birinden KPSS P-48 puan türünden 80 (seksen) ve üzerinde puan almış olmak gereklidir.

Bilişim Personeli alımı için ise Lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir. Ayrıca KPSS Puanı olmayan adaylarda başvuru yapabilecektir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

60 Memur Alımı için başvurular 4 - 13 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvurular sadece İnternet ortamında Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden gerçekleştirilecek.

16 Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı başvuruları başlamış olup en geç 11 Ekim 2021 tarihine kadar başvuru yapılacaktır. Başvurular elektronik ortamda yapılacak.

60 MEMUR ALIMI DETAYLARI

16 BİLİŞİM PERSONELİ ALIMI DETAYLARI