Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl içerisinde duyurulan ve açıklanan alım duyurusunu ardından binlerce öğretmen adayının merakla beklediği 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı kapsamında öğretmen adaylarının heyecanlı bekleyişleri bugün son buldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanmasından ilan açıklanmış ve adaylardan tercihleri 30 Temmuz ile 5 Ağustos arasında alınmıştı. Sözleşmeli öğretmenliğe yönelik tercihlerini kuruma bildiren adaylar, bundan sonra ise tercih sonuçları için beklemeye başlamıştı. Daha önce de açıklandığı üzere MEB tarafından sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarının bugün açıklanacağına yönelik haberler yer almaktaydı.

Ziya Selçuk Da Kurada Yer Aldı

Bugüne işaret eden haberlerinden ardındanBakanı Ziya Selçuk'un da katılması ile birlikte MEB Başöğretmen Salonu'nda bilgisayar kurası ile gerçekleştirilen tercihler sonucunda atamalar tamamlandı. Kuraya katılamayan adayların atanıp atanmadığına yönelik sorgulama MEB internet sitesi üzerinden gerçekleştiriliyor. Buna göre adaylar Milli Eğitim Bakanlığı http://personel.meb.gov.tr/www/sozlesmeli-ogretmen-ve-milli-sporcu-atama-sonuclari/icerik/976 adresi üzerinden sorgulamalarını yapabilecek. Kuraya katılan adayların heyecanı gözlerden okunurken kurada ismi çıkmayan adaylar da burukluk yaşadı.

Eylül’de Öğretmenliğe Başlayacaklar

Binlerde adayın merakla beklediği 20 bin sözleşmeli öğretmen alımında tercih sonuçlarına ilişkin söylentiler bugününü işaret ediyordu. Beklenildiği bugün Ziya Selçuk’un da katılı ile birlikte adayların tercih sonuçları kura ile belirlendi. Bundan sonraki süreçte ise ataması yapılan 20 bin sözleşmeli öğretmen öncelikli illere atanacak olup aynı eğitim kurumunda 3 yıl sözleşmeli çalıştıktan sonra da 1 yıl kadrolu şekilde çalışacak.