Kamu kurum ve kuruluşlarının personel alımı ilanları devam ederken daha önce 29 bin alım için duyuru yapan Sağlık Bakanlığı'nın 2019 yılında gerçekleştireceği personel alımı sayısı Başkan Erdoğan'ın sağlık çalışanlarıyla yapmış olduğu iftar sonrası daha netleşti.

Başkan Erdoğan, sağlık Bakanlığı’nın 29 bin personel alım sürecinin başlamış olduğunu ve ilk olarak 12 bin kişilik sağlık personelinin alımının gerçekleşeceğini, yıl içerisinde ise geri kalanının yapılacağını belirtenBaşkan Erdoğan, "Sağlık personelimizin sayısını da 1 milyon 11 bine ulaştırarak, sağlık sisteminin insan kaynağını güçlendirdik. Bu yıl içinde 29 bin 689 yeni sağlık çalışanını kamuda istihdam etmek için süreci başlattık. İnşallah ilk etapta 12 bin sağlık personelinin alımını gerçekleştireceğiz. 2023 yılında toplamda 44 bin 400 yatak kapasiteli şehir hastanesini vatandaşların hizmetine açmayı planlıyoruz." İfadelerine yer verdi.

Sağlık Bakanlığı Açıklama Yaptı

Sağlık Bakanı Bakan Koca tarafından yapılan açıklamaya göre "Hizmete yeni açılan veya açılacak olan sağlık birimlerimizin acil ihtiyaçlarının karşılanabilmesi, sağlık hizmetlerinin etkin ve verimli şekilde yürütülebilmesi amacıyla talep edilen 29 bin 689 kadro için personel ataması izni uygun görülmüştür.” denildi.

İlk etapta olarak 6 bin 835 hemşire, bini ebe ve 3 bini sağlık memuruolmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, prerfüzyonist ve sağlık fizikçisi kadrolarına toplam 12 bin personel alımı yapılacağı kesinleşti.

Editör: TE Bilisim