Geçtiğimiz günlerde KPSS 2018/1 türünden gişe memuru alımı yapacağını açıklayan PTT İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nde asıl adaylardan kayıt yaptırmayan ve başvurusu iptal olanlar dışında kalan 154 yedek adaydan gişe memuru alacağını duyurdu.

Türkiye’nin en köklü kurumlarında biri olan PTT tarafından açıklanan duyuruda yedek adayların kurum bünyesinde gişe ve büro görevlisi(Sigortacılık, Bankacılık, Pazarlama, Lojistik) pozisyonlarında görevlendirileceği açıklandı. Bu pozisyonlarda ise toplamda 154 personelin kuruma alınacağı duyuruldu. Yedek olarak kuruma alınacak adaylar içerisinden alım Psikometrik inceleme testi uygulanarak yapılacak. Gazi Üniversitesi tarafından hazırlanan bu test hakkında detaylı bilgiler PTT tarafından açıklanmış bulunuyor.

PTT tarafından yapılan açıklamada adaylara alınacağı kadrolar ve alım şekli hakkında şu açıklamalar yapılmıştır:

  • Gişe ve Büro Görevlisi, Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık, Bankacılık, Pazarlama, Lojistik) pozisyonlarına yedek olarak sıralamaya giren adaylara Gazi Üniversitesi tarafından Psikometrik inceleme yapılacaktır.
  • Psikometrik inceleme testi, 29.06.2019 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Psikometrik inceleme testi süresi 120 (yüz yirmi) dakika olup test saat 10:00 da başlayacak ve 12:00 de tamamlanacaktır.Psikometrik inceleme testine ilişkin Gazi Üniversitesi tarafından hazırlanacaktır.
  • İlgili kadrolara başvuracak olan adaylar Psikometrik inceleme testi giriş belgelerini 24.06.2019 tarihinden itibaren http://gazisem.gazi.edu.tr internet adresinden temin edeceklerdir. Bilgilendirmeleri yapılmıştır.

İlgili ilana, şartlara ve açıklanan yedek listesine ulaşmak için http://ik.ptt.gov.tr/2968-2/ adresine tıklayabilirsiniz.