Türkiye’nin köklü kurumsal kamu firmalarında biri olan PTT 2019 yılı içerisinde eksik personel ihtiyacını gidermek üzere personel alımı gerçekleştirecek olup kurumun 2023 yılına kadar 55 bin kişilik alım yapması planlanıyor. Yapılacak olan bu alımlarda ise CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in ifade ettiği üzerine KPSS şartı aranmayacak olup adayların alımı mülakat ile gerçekleştirilecektir. Özellikle Milletvekili Sertel’in i alımların bu şekilde yapılması sonucu adam kayırmacılığın ortaya çıkabileceği hususunun altını çizdi.

KPSS Şartının Kaldırılması

Sertel’in meclis gündemine de taşıdığı konu ile ilgili olarak özellikle milyonlarca vatandaşın işsiz olduğunun altı çizilirken PTT gibi bir kamu kurumunun neden KPSS şartı aramadan alım yaptığının da açıklanması talep edildi. Konu ile ilgili olarak Sertel, Ulaştırma Bakanı’na “KPSS şartı aranmadan gerçekleştirilecek alımlarda adam kayırmacılığın önüne nasıl geçilecek” şeklinde bir soru sordu. Ayrıca sözlerine “Tüm kurumlarda mülakatla alım yapılacaksa KPSS’ye ne gerek var? Torpilin adı mülakat oldu. KİT Komisyonu üyesi olarak ’55 bin kişiye istihdam yaratacağız’ diyen PTT’yi şimdiden uyarıyorum.” Şeklinde devam etti.

PTT 55 Bin Alımına Yönelik Soru Önergesi

PTT’nin 2019 yılı içerisinden 2023’e kadar yapması planlanan toplamda 55 bin personel alımına ilişkin alımlar meclis gündemine taşınmıştı. Meclise soru önergesi veren CHP Milletvekili Sertel, soru önergesinde işe alımların ne zaman yapılacağı, KPSS şartının neden kaldırıldığı, mülakat yönetemi ile alımda kayırmacılığın önüne nasıl geçileceği konularına yer verdi.