Geçtiğimiz yıllarda MEB tarafında yapılan 47 bin hizmetli alımı için binlerce aday başvuru yapmış ve bu kapsamda adaylar hemen hemen Türkiye’nin tüm illerinde farklı okullarda hizmetli olarak görev almıştı. MEB ve İŞKUR iş birliği ile yapılmış olan alımlara ilişki yeni hizmetli alımına yönelik ilan adaylar tarafından merakla beklenmekte olup özellikle ilanının ne zaman yapılacağı ne kadar alım olacağı merak edilen konular arasında yer almaktadır. Bu kapsamda TYP programı çerçevesinde yeni ilanların yakında açıklanması bekleniyor. Alıma ilişkin detaylar ise haberin devamında yer alıyor.

Ağustos’ta TYP Alımı Yapılacak Mı?

Geçtiğimiz aylarda İŞKUR TYP kapsamında temizlik görevlisi ve hizmetli alımı gerçekleştirilmiş olup temmuz ayı sonu itibari ile alım ilanları sona ermişti. Bu kapsamda TYP ile yine MEB başta olmak üzere birçok kamu kurumuna hizmetli ve temizlik görevlisi alınması bekleniyor. Özellikle okulların açılmasına 1 aydan az bir süre kalmış olmakla birlikte okullarda görev yapmak üzere İŞKUR TYP programı bünyesinde hizmetli alımına yönelik yeni ilanların Ağustos ayı sonuna doğru yayınlanması bekleniyor.

Başvuru Şartları Nedir?

İŞKUR TYP kapsamında başta MEB olmak üzere birçok kamu kurumuna temizlik görevlisi olmak üzere personel alımları gerçekleştirilmekte olup bu alımlarda adayların sağlaması gereken şartlar arasında emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak şartı ile 18 yaşını tamamlamış olmak ve öğrenci olmamak şartları yer alıyor.