Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 39 kişilik kadro ile sözleşmeli personel alımı yapacak. Başvuru süreci başladı. Ayrıca söz konusu olan sözleşmeli bilişim personeli alımı için adaylardan KPSS puanı ve YDS puanı şartı aranacak.

ALIM KADROLARI NEDİR?

Hazine ve Maliye Bakanlığı 39 kişilik personel kadrosu ile bünyesine, 1 bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Uzmanı, 2 Bilgi Güvenliği Savunma Uzmanı, 2 Ağ Uzmanı, 1 Kıdemli Ağ Uzmanı, 2 Kıdemli Sistem Yöneticisi, 1 İş Zekası Uzmanı, 1 Kıdemli İş Zekası uzmanı, 2 Veri Tabanı Yöneticisi, 1 Kıdemli Veri Tabanı Yöneticisi, 1 Kıdemli Veri Tabanı Yöneticisi, 1 Kıdemli Uygulama Sunucusu Yöneticisi, 8 Yazılım Geliştirme Uzmanı, 12 kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı, 4 Yazılım Takım Lideri alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Maliye Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.

Buna göre " Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi nitelikler aranacak.

Eğitim olarak ise, Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak şartı aranır.

KPSS'Lİ KPSS'SİZ ALIM YAPILACAK!

Hazine ve Maliye Bakanlığı kamu personeli alımı için adayların KPSS puanına sahip olmaları gereklidir. Bu yönde adayların 2018 veya 2019 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir.

Ancak KPSS puanı olmayan adayların puanı 70 olarak kabul edilecek olup eğer daha yüksek puana sahip aday var ise değerlendirmede ön planda tutulacak. Bu yönde KPSS siz Personel Alımı yapılacak.

YDS ŞARTI:

Adayların ÖSYM tarafından yapılmış olan Yabancı Dİl Sınavından İngilizce dilinden puana sahip olmaları gereklidir. YDS sınavı puanı değerlendirmede %30 luk puanı ele alınacak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı için başvurular 17 Temmuz 2020 tarihinde başlamış olup en geç 17 Ağustos 2020 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını hazine ve Maliye bakanlığı resmi intrnet adresi olan www.hmb.gov.tr üzerinde bulunan başvuru formunu Ankara adresine şahsen veya posta yolu ile gerçekleştirmeleri gereklidir.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU FORMU