2019 yılı itibari ile kamu kurum ve kuruluşlarının gerçekleştireceği alımlardan biri de Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafında gerçekleştirilecek olan kamu personeli alımı ilanına yöneliktir. Kurum tarafından yapılacak olan farklı pozisyonlara ilişkin alımda ise ilan için adayların bekleyişleri sürüyor. KYK tarafından en az 1000 ile 1200 arasında bir alım yapılması beklenirken, 2019’un üçüncü çeyreğinde ilan halen açıklanmadı.

En Az 1000 Alım Yapılması Bekleniyor

Farklı kadrolarda istihdam edilecek olan adaylar arasında büro personelinden şoföre, psikolog alımından diyetisyene birçok farklı kadroda alım gerçekleştirmesi beklenen kurum geçtiğimiz sene mayıs ayında ilanı açıklamış ve birçok aday ilana başvuru yapmıştı. 18 Mart 2018 tarihi ile de sonuçlanan alım sonrası ise adaylar istihdam edilmişti.

2019 yılında yapılması beklenen alımlara ilişkin açıklama ise yine kurum tarafından yapılmış olup üstünden 2 aydan fazla bir süre geçmiş bulunuyor. Temmuz ayının ortasına girdiğimiz şu günlerde ise KYK tarafından 2019 yılı içerisinde yapılması beklenen alıma yönelik ilan henüz açıklanmadı.

Özellikle üzerinden bu kadar süre geçmesinden sonra adaylar da kuruma yönelik tepkilerini ortaya koyuyor. Sosyal medya hesapları dahil olmak üzere sitemiz üzerinden de seslerini duyurmaya çalışan adaylar, KYK tarından bir açıklama ya da ilanın bir an önce gerçekleşmesini talep ediyor. Kurumun adayların bu çağrısına vereceği cevap ise ilerleyen tarihlerde belli olacak.,

KYK MEMUR ALIMINI BEKLEYEN ADAYLAR BU SAYFADA