2019 yılı üçüncü çeyreğinde askeri personel alımı yapılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda Jandarma Genel Komutanlığı açıklanan en son alımda ise JGK bünyesinde bulunan Sağlık Bilimleri Üniversitesi kapsamında askeri sağlık personeli alımı gerçekleştirileceği ifade edilmiştir. Buna göre ilgili ilanda adayların sağlaması gereken birtakım şartlar yer almakta olup bu ilana başvuru yapmak isteyenlere yönelik başvuru şartları ve diğer detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

JGK Sağlık Bakanlığı Kadro Detayları

Yapılan alım ilanında Jandarma Genel Komutanlığı nam ve hesabına muvazzaf tabip subay, muvazzaf diş tabibi subay ve muvazzaf sağlık subayı alımı gerçekleştirilecek olup adaylar 2019-2020 içerisinde Sağlık Bilimleri Üniversitesinde öğrenim görmek üzere öğrenci alımı yapılacağı yer almıştır. Buna göre muvazzaf tabip subay olarak görev yapmak üzere Gülhane Tıp Fakültesine 30,Diş Hekimliği Fakültesine 4,Sağlık Meslek Yüksekokuluna 30 erkek öğrenci alımı yapılacaktır.

Başvuru Şartları Nedir?

İlgili öğrenci alımına yönelik ilana başvuru yapmak isteyen adayların Türk vatandaşı olması, lise ve dengi okullardan 2019 yılı haziran ayında ya da daha önce mezun olması, 1 Ocak 1998’den sonra doğmuş olması, güvenlik ve arşiv soruşturmasının temiz çıkması, silah taşımaya ve kullanmaya elverişli olması şartları aranmaktadır. İlgili ilana başvurular kurumun resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecektir. İlgili ilana başvurmak, detaylı bilgi almak için www.jandarma.gov.tr, www.jsga.edu.tr ve www.sbu.edu.tr internet adreslerinde yayımlanan “İçişleri Bakanlığı JGK Nam ve Hesabına Sağlık Bilimleri Üniversitesinde Öğrenim Görecek Öğrenci Temin Esasları Duyurusu incelenebilir.