Kamu kurum ve kuruluşlarının 2019 yılı içerisinde eksik personel alımını tamamlama ve istihdam hedeflerine ulaşma doğrultusunda gerçekleştirdiği alımlar özellikle Nisan ayından bu yana artış göstermişti. Kamuya personel alımı olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 3 bin 243 kişilik kadrosu nisan ayında açıklanmıştı. Bu açıklamadan sonra adaylar ise kurumun takvimine göre süreci takip etti. En son 6 ve 17 Mayıs arasında gerçekleştirilen sözlü sınavlardan sonra ise adaylar sonuçların açıklanması için heyecanla beklemeye başladı. İŞKUR üzerinden yapılan bu alımlarda ise kurum tarafından sonuçların açıklanmasına dair bir duyuru yapılmış değil.

Binlerce Aday Merakla Sonuçların Açıklanmasını Bekliyor

Kurum bünyesinde istihdam edilecek olan 3 bin 243 personel için ilana 19 Nisan’da çıkılmıştı. 30 Nisan itibari ile sözlü sınava hak kazanan adaylar kura ile belirlendikten sonra kurumun resmi internet sitesinde açıklanmış ve adaylar 6 ile 17 Mayıs tarihleri arasından da sözlü sınava katılmıştı. Özellikle sözlü sınavdan sonra adaylar, alımın bir sonraki aşaması olan sonuçların açıklanması için ise merakla beklemeye başladı.

Sözlü sınavın yapılamasından bu yana neredeyse 2,5 ay geçmesine rağmen sonuçlara ilişkin herhangi bir açıklama ya da duyuru yapılmadı. Sözlü sınava giren en az üç bin kişi ise sonuçların bir an önce açıklanmasını bekliyor. Bu doğrultuda ise ilerleyen zamanlarda kurumdan bir açıklama gelebilir.

SONUÇLAR AÇIKLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN BURAYA KATIL