Geçtiğimiz günlerde Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanan engelli memur kadroları için devletin farklı kurumlarına toplamda 9 bin 379 engelli memur ataması yapılacağı duyuruldu. Kılavuz ve alım ilanın henüz açıklanmadığı alımlarda gözler açıklanacak olan tarihe çevrilmiş durumda. %3 oranında engeli bulunan adayların başvurabileceği kamu kurumları ve açık kadrolar ise şu şekilde yer almaktadır:

  • Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 6.167 kişi,
  • Diyanet İşleri Başkanlığında istihdam edilmek üzere toplamda 1.606 kişi,
  • Adalet Bakanlığı’na yapılacak olan alımlarda 506 kişi,
  • Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 204,
  • Son olarak ise Dışişleri Bakanlığı’nda istihdam edilmek üzere 73 kişilik kadro bulunmaktadır.

Geçtiğimiz sene Aralık ayında ilan edilen istatistiklerde toplamda 9 bin 379 kişilik engelli kadrosu bulunduğu bu boş kontenjanlara alımların ise 2019 yılı içerisinde gerçekleştirileceği ifade edilmişti. Haziran ayı itibari ile 2019 yılının üçüncü çeyreğine girilirken bu boş kontenjanlar için herhangi bir kılavuz ve kadro ilanı ise henüz yayınlanmadı.

Birçok engelli adayın merakla beklediği engelli memur kadrosu için en kısa zamanda ilanın yayınlanası bekleniyor. Açıklanan kadrolar kapsamında en çok açık kadronunMilli Eğitim Bakanlığı’nda olduğu görülmekle birlikte en az alım yapacak olan kurum olarak ise Dışişleri Bakanlığı görülmektedir. Henüz bir açıklama yapılmayan boş kadrolar kapsamında 2019’un en geç sonuna doğru ilanların yayınlanması bekleniyor.