Diyanet İşleri Başkanlığından gelen duyuruya göre Yurtdışı Dİn Görevlisi Alımı sonuçları açıklandı. Başvuruların 13 Ağustos 2021 tarihi ile başlamasının ardından 31 Ağustos 2021 tarihinde sona ermesi ile adaylar sonuç bekleme aşaması içerisindeydi. Uzun bir süre geçmesinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı sonuçları açıkladı.

YURTDIŞI DİN GÖREVLİSİ ALIMI SONUÇLARI AÇIKLANDI!

2021 Yılı Yurt Dışı Sözleşmeli Din Görevlisi Sınavına Katılan Adaylar; Mesleki Ehliyet Sınav Sonuçları ile Yurt Dışı Temsil ve Yeterlik Sınavı Mülakatı Yer ve Tarihlerini Aşağıdaki Linke Tıkladıktan Sonra Başvuru Numarası ile Sisteme Giriş Yaparak Öğrenebileceklerdir;

- Sınav Yer ve Tarihi için Tıklayınız

Sınav İşlemleri

a) Sınav “Mesleki Ehliyet Sınavı” ve “Yurt dışı Temsil ve Yeterlik Sınavı” olmak üzere iki aşamalı yazılı ve/veya sözlü olarak yapılacaktır. Mesleki Ehliyet Sınavında başarılı olan adaylar, Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonunca yapılacak “Yurt Dışı Temsil ve Yeterlik Sınavına” çağrılacaklardır.

b) Sınavlarda başarılı olabilmek için her bir sınavdan yüz tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan almak gerekecektir.

c) Mesleki Ehliyet Sınavı, yurtiçinde (ihtiyaç duyulması halinde yurt dışında) yapılabilecektir. Adaylar, Başkanlığımız web sayfası “duyurular” bölümünden sınav yeri ve tarihini öğrenebileceklerdir. Adaylara ayrıca bir tebligatta bulunulmayacaktır.

d) Adaylar sınava gelirken sınava giriş belgeleriyle birlikte, nüfus cüzdanı veya pasaportlarını yanlarında bulunduracaklardır.

e) İlan edilen sınav tarihlerinde sınavlara katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaklardır. f) Adaylar sınav sonuçlarını T.C. kimlik numarası, ilgili ülke kimlik kartı numarası, pasaport numarası veya başvuru numarası ile Başkanlığımız web sayfası “duyurular” bölümünden öğrenebileceklerdir. Adaylara ayrıca bir tebligatta bulunulmayacaktır.

Sınav Konuları

a) Mesleki Ehliyet Sınavı Konuları

1) Kur’an-ı Kerim, (Yüzünden-40 puan, Ezber-30 puan)

2) Temel Dini Bilgiler, (Akaid, Fıkıh, Siyer ve Ahlak-30 puan)

b) Yurtdışı Temsil ve Yeterlik Sınavı Konuları

1) Temsil Kabiliyeti, (40 puan)

2) Genel Kültür, (30 puan)

3) Türkçeyi Kullanma Becerisi, (30 puan)